فردوسی استاد بی همتای شعر و خرد ایرانی


 

  http://www.iranboom.ir/poshe/ketab/azarbaijan/vatan-youli/hakim-ferdosi-654.jpg

 


فردوسی استاد بی همتای شعر و خرد پارسی و بزرگترین حماسه سرای جهان است. اهمیت فردوسی در آن است چه با آفریدن اثر همیشه جاوید خود، نه تنها زبان ، بلکه کل فرهنگ و تاریخ و در یک سخن ، همه اسناد اصالت اقوام ایرانی را جاودانگی بخشید و خود نیز برآنچه که میکرد و برعظمت آن ، آگاه بود و می دانست که با زنده نگه داشتن زبان ویژه یک ملت ، در واقع آن ملت را زندگی و جاودانگی بخشیده است .

بسی رنج بردم در این سال سی
عجم زنده کـردم بدیــن پــــارسی

فردوسی در سال 329 هجری برابر با 940 میلادی در روستای باژ از توابع طوس در خانواده ای از طبقه دهقانان دیده به جهان گشود و در جوانی شروع به نظم برخی از داستانهای قهرمانی کرد. در سال 370 هجری برابر با 980 میلادی زیر دید تیز و مستقیم جاسوس های بغداد و غزنین ، تنظیم شاهنامه را آغاز می کند و به تجزیه و تحلیل نیروهای سیاسی بغداد و عناصر ترک داخلی آنها می پردازد. فردوسی ضمن بیان مفاسد آنها، نه تنها با بغداد و غزنین ، بلکه با عناصر داخلی آنها نیز می ستیزد و در واقع ، طرح تئوری نظام جانشین عرب و ترک را می ریزد حداقل آرزوی او این بود که ترکیبی از اقتدار ساسانیان و ویژگیهای مثبت سامانیان را در ایران ببیند. چهار عنصر اساسی برای فردوسی ارزشهای بنیادی و اصلی به شمار می آید و او شاهنامه خود را در مربعی قرار داده که هر ضلع آن بیانگر یکی از این چهار عنصر است آن عناصر عبارتند از: ملیت ایرانی ، خردمندی ، عدالت و دین ورزی او هر موضوع و هر حکایتی را برپایه این چهار عنصر تقسیم می کند. علاوه بر این ، شاهنامه ، شناسنامه فرهنگی ما ایرانیان است که می کوشد تا به تاخت و تاز ترک های متجاوز و امویان و عباسیان ستمگر پاسخ دهد او ایرانی را معادل آزاده می داند و از ایرانیان با تعبیر آزادگان یاد می کند؛ بدان سبب که پاسخی به ستمهای امویان و عباسیان نیز داده باشد؛ چرا که مدت زمان درازی ، ایرانیان ، موالی خوانده می شدند و با آنان همانند انسان های درجه دوم رفتار می شد بنابراین شاهنامه از این منظر، بیش از آن که بیان اندیشه ها و نیات یک فرد باشد، ارتقای نگرشی ملی و انسانی و یا تعالی بخشیدن نوعی جهانبینی است.

سی سال بعد یعنی در سال 400 هجری برابر با 1010 میلادی پس از پایان خلق شاهنامه این اثر گرانبها به سلطان محمود غزنوی نشان داده می شود. به علت های گوناگون که مهمترینشان اختلاف نژاد و مذهب بود اختلاف دستگاه حکومتی با فردوسی باعث برگشتن فردوسی به طوس و تبرستان شد. استاد بزرگ شعر فارسی در سال 411 هجری برابر با 1020 میلادی در زادگاه خود بدرود حیات گفت ولی یاد و خاطره اش برای همه دوران در قلب ایرانیان جاودان مانده است.

زبان ، شرح حال انسان هاست اگر زبان را برداریم ، تقریبا چیزی از شخصیت ، عقاید، خاطرات و افکار نظام یافته ما باقی نخواهد ماند بدون زبان ، موجودیت انسان هم به پایان می رسد زبان ، ذخیره نمادین اندیشه ها، عواطف ، بحران ها، مخالفت ها، نفرت ها، توافق ها، وفاداری ها، افکار قالبی و انگیزه هایی است که در سوق دادن و تجلی هویت فرهنگی انسانها نقش اساسی دارد.همگان بر این باورند که واژه ها در کارگاه اندیشه و جهان بینی اندیشمندان و روشنفکران هر دوره در هم می آمیزند تا زایش مفاهیم عمیق انسانی تا ابد تداوم یابد. با وجود این ، در یک داوری دقیق ، تمایزات غیرقابل کتمان و قوت کلام سخنسرای نام آور ایرانی حکیم ابوالقاسم فردوسی با همتایان همعصر خود آشکارا به چشم می خورد زبان و کلمات برآمده از ذهن فرانگر و تیزبین او، در محدودیت قالبهای شعری ، تن به اسارت نمی سپارد و ناگزیر به گونه شگفت آوری زنده ، ملموس و دورپرواز است فردوسی به علت ضرورت زمانی و جو اختناق حاکم در زمان خود، بالاجبار برای بیان مسائل روز: زبانی کنایه و اسطوره ای انتخاب کرده است ؛ در حالی که محتوای مورد بحث او مسائل جاری زمان است بدین اعتبار، فردوسی از معدود افرادی است که توان به تصویر کشیدن جنایات قدرت سیاسی زمان خویش را داشته است پایان سخن آن که انگیزه فردوسی از آفریدن شاهنامه مبارزه با استعمار و استثمار سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی خلفای عباسی و سلطه امیران ترک بود .

آنچه کورش کرد و دارا وانچه زرتشت مهین
زنده گشت از همت فردوسی سحـر آفرین
نام ایــــران رفته بــود از یـاد تا تـازی و تـرک
ترکــتــازی را بــرون راندند لاشـــه از کـمین
ای مبـــارک اوستـــاد‚ ای شاعـــر والا نژاد
ای سخنهایت بســوی راستی حبلی متین
با تـــو بد کـــردند و قــدر خدمتت نشناختند
آزمـــنـــدان بــخیـــل و تاجـــداران ضـنــیــن

 

زندگی نامه

 

http://www.iranboom.ir/poshe/ketab/azarbaijan/vatan-youli/khaghaani-shervani.jpg
 
حکیم فردوسی در "طبران طوس" در سال 329 هجری به دنیا آمد. پدرش از دهقانان طوس بود و از نظر مادی دارای ثروت و موقعیت قابل توجهی بود. از احوال او در عهد کودکی و جوانی اطلاع درستی در دست نیست ولی مشخص است که در جوانی با درآمدی که از املاک پدرش داشته به کسی محتاج نبوده است؛ اما اندک اندک آن اموال را از دست داده و به تهیدستی گرفتار شده است.

فردوسی از همان ابتدای کار که به کسب علم و دانش پرداخت، به خواندن داستان هم علاقمند شد و مخصوصاً به تاریخ و اطلاعات مربوط به گذشته ایران عشق می ورزید.

همین علاقه به داستانهای کهن بود که او را به فکر به نظم در آوردن شاهنامه انداخت.

چنان که از گفته خود او در شاهنامه بر می آید، مدتها در جستجوی این کتاب بوده است و پس از یافتن دستمایه ی اصلیی داستانهای شاهنامه، نزدیک به سی سال از بهترین ایام زندگی خود را وقف این کار کرد.

او خود می گوبد:

بسی رنج بردم بدین سال سی
عجم زنده کردم بدین پارسی
پی افکندم از نظم کاخی بلند
که از باد و باران نیابد گزند
بناهای آباد گردد خراب
ز باران و از تابش آفتاب

فردوسی در سال 370 یا 371 به نظم در آوردن شاهنامه را آغاز کرد و در اوایل این کار هم خود فردوسی ثروت و دارایی قابل توجهی داشت و هم بعضی از بزرگان خراسان که به تاریخ باستان ایران علاقه داشتند او را یاری می کردند ولی به مرور زمان و پس از گذشت سالهایی، در حالی که فردوسی بیشتر شاهنامه را سروده بود دچار فقر و تنگدستی شد.

اَلا ای برآورده چرخ بلند
چه داری به پیری مرا مستمند
چو بودم جوان برترم داشتی
به پیری مرا خوار بگذاشتی
به جای عنانم عصا داد سال
پراکنده شد مال و برگشت حال

بر خلاف آن چه مشهور است، فردوسی سرودن شاهنامه را صرفاً به خاطر علاقه خودش و حتی سالها قبل از آن که سلطان محمود به سلطنت برسد، آغاز کرد؛ اما چون در طی این کار رفته رفته ثروت و جوانی را از دست داد، به فکر افتاد که آن را به نام پادشاهی بزرگ کند و به گمان اینکه سلطان محمود چنان که باید قدر او را خواهد شناخت، شاهنامه را به نام او کرد و راه غزنین را در پیش گرفت.

اما سلطان محمود که به مدایح و اشعار ستایش آمیز شاعران بیش از تاریخ و داستانهای پهلوانی علاقه داشت، قدر سخن فردوسی را ندانست و او را چنانکه شایسته اش بود تشویق نکرد.

علت این که شاهنامه مورد پسند سلطان محمود واقع نشد، درست معلوم نیست.

عضی گفته اند که به سبب بدگوئی حسودان، فردوسی نزد محمود به بی دینی متهم شد (در واقع اعتقاد فردوسی به شیعه که سلطان محمود آن را قبول نداشت هم به این موضوع اضافه شد) و از این رو سلطان به او بی اعتنائی کرد.

ظاهراً بعضی از شاعران دربار سلطان محمود به فردوسی حسد می بردند و داستانهای شاهنامه و پهلوانان قدیم ایران را در نظر سلطان محمود پست و ناچیز جلوه داده بودند.

به هر حال سلطان محمود شاهنامه را بی ارزش دانست و از رستم به زشتی یاد کرد و بر فردوسی خشمگین شد و گفت: که "شاهنامه خود هیچ نیست مگر حدیث رستم، و اندر سپاه من هزار مرد چون رستم هست".

گفته اند که فردوسی از این بی اعتنائی سلطان محمود بر آشفت و چندین بیت در هجو سلطان محمود گفت و سپس از ترس مجازات او غزنین را ترک کرد و چندی در شهرهائی چون هرات، ری و طبرستان متواری بود و از شهری به شهر دیگر می رفت تا آنکه سرانجام در زادگاه خود، طوس درگذشت.

تاریخ وفاتش را بعضی 411 و برخی 416 هجری قمری نوشته اند.

فردوسی را در شهر طوس، در باغی که متعلق به خودش بود، به خاک سپردند.

 

 

در تاریخ آمده است که چند سال بعد، محمود به مناسبتی فردوسی را به یاد آورد و از رفتاری که با آن شاعر آزاده کرده بود پشیمان شد و به فکر جبران گذشته افتاد و فرمان داد تا ثروت فراوانی را برای او از غزنین به طوس بفرستند و از او دلجوئی کنند.

اما چنان که نوشته اند، روزی که هدیه سلطان را از غزنین به طوس می آوردند، جنازه شاعر را از طوس بیرون می بردند.

از فردوسی تنها یک دختر به جا مانده بود، زیرا پسرش هم در حیات پدر فوت کرده بود و گفته شده است که دختر فردوسی هم این هدیه سلطان محمود را نپذیرفت و آن را پس فرستاد.

شاهنامه نه فقط بزرگ ترین و پر مایه ترین مجموعه شعر است که از عهد سامانی و غزنوی به یادگار مانده است بلکه مهمترین سند عظمت زبان فارسی و بارزترین مظهر شکوه و رونق فرهنگ و تمدن ایران قدیم و خزانه لغت و گنجینه ادبـیات فارسی است.

فردوسی طبعی لطیف داشته، سخنش از طعنه و هجو و دروغ و تملق خالی بود و تا می توانست الفاظ ناشایست و کلمات دور از اخلاق بکار نمی برد.

او در وطن دوستی سری پر شور داشت. به داستانهای کهن و به تاریخ و سنن قدیم عشق می ورزید.


ویژگیهای هنری شاهنامه

"شاهنامه"، حافظ راستین سنت های ملی و شناسنامه قوم ایرانی است. شاید بی وجود این اثر بزرگ، بسیاری از عناصر مثبت فرهنگ آبا و اجدادی ما در طوفان حوادث تاریخی نابود می شد و اثری از آنها به جای نمی ماند.

اهمیت شاهنامه فقط در جنبه ادبی و شاعرانه آن خلاصه نمی شود و پیش از آن که مجموعه ای از داستانهای منظوم باشد، تبارنامه ای است که بیت بیت و حرف به حرف آن ریشه در اعماق آرزوها و خواسته های جمعی، ملتی کهن دارد. ارد بزرگ متفکر شهیر کشورمان می گوید : ایرانیان نیک نامی و پاکی تبار گذشتگان خویش را در شاهنانه فردوسی می بینند و در هر دودمانی که باشند برآن راه خواهند بود .

ملتی که در همه ادوار تاریخی، نیکی و روشنایی را ستوده و با بدی و ظلمت ستیز داشته است.

شاهنامه، منظومه مفصلی است که حدوداً از شصت هزار بیت تشکیل شده است و دارای سه دوره اساطیری، پهلوانی، تاریخی است.

فردوسی بر منابع بازمانده کهن، چنان کاخ رفیعی از سخن بنیان می نهد که به قول خودش باد و باران نمی تواند گزندی بدان برساند و گذشت سالیان بر آن تأثیری ندارد.

در برخورد با قصه های شاهنامه و دیگر داستانهای اساطیری فقط به ظاهر داستانها نمی توان بسنده کرد.

زبان قصه های اساطیری، زبانی آکنده از رمز و سمبل است و بی توجهی به معانی رمزی اساطیر، شکوه و غنای آنها را تا حد قصه های معمولی تنزل می دهد.

حکیم فردوسی خود توصیه می کند:

تو این را دوغ و فسانه مدان
به یکسان روش در زمانه مدان
از او هر چه اندر خورد با خرد
دگر بر ره رمز معنی برد

شاهنامه روایت نبرد خوبی و بدی است و پهلوانان، جنگجویان این نبرد دائمی در هستی اند.

جنگ کاوه و ضحاک ظالم، کین خواهی منوچهر از سلم و تور، مرگ سیاوش به دسیسه سودابه و . . . همه حکایت از این نبرد و ستیز دارند.

تفکر فردوسی و اندیشه حاکم بر شاهنامه همیشه مدافع خوبی ها در برابر ظلم و تباهی است. ایران که سرزمین آزادگان محسوب می شود همواره مورد آزار و اذیت همسایگانش قرار می گیرد.

زیبایی و شکوه ایران، آن را در معرض مصیبت های گوناگون قرار می دهد و از همین رو پهلوانانش با تمام توان به دفاع از موجودیت این کشور و ارزشهای عمیق انسانی مردمانش بر می خیزند و جان بر سر این کار می نهند.

برخی از پهلوانان شاهنامه نمونه های متعالی انسانی هستند که عمر خویش را به تمامی در خدمت همنوعان خویش گذرانده است.

پهلوانانی همچون فریدون، سیاوش، کیخسرو، رستم، گودرز و طوس از این دسته اند.

شخصیت های دیگری نیز همچون ضحاک و سلم و تور وجودشان آکنده از شرارت و بدخویی و فساد است.

آنها مأموران اهریمنند و قصد نابودی و فساد در امور جهان را دارند.

قهرمانان شاهنامه با مرگ، ستیزی هماره دارند و این ستیز نه روی گردانی از مرگ است و نه پناه بردن به کنج عافیت، بلکه پهلوان در مواجهه و درگیری با خطرات بزرگ به جنگ مرگ می رود و در حقیقت، زندگی را از آغوش مرگ می دزدد.

اغلب داستانهای شاهنامه بی اعتباری دنیا را به یاد خواننده می آورد و او را به بیداری و درس گرفتن از روزگار می خواند ولی در همین حال آنجا که هنگام سخن عاشقانه می رسد فردوسی به سادگی و با شکوه و زیبایی موضوع را می پروراند.

نگاهی به پنج گنج نظامی در مقایسه با شاهنامه، این حقیقت را بر ما نمایان تر می کند. در پنج گنج، شاعر عارف که ذهنیتی تغزلی و زبانی نرم و خیال انگیز دارد، در وادی حماسه چنان غریق تصویرسازی و توصیفات تغزلی شده که جای و مقام زبان حماسه را فراموش کرده است حال آنکه که فردوسی حتی در توصیفات تغزلی در شأن زبان حماسه، از تخیل و تصاویر بهره می گیرد و از ازدحام بیهوده تصاویر در زبان حماسی اش پرهیز می کند.

 

 

تصویرسازی

تصویرسازی در شعر فردوسی جایی بسیار مهم دارد. شاعر با تجسم حوادث و ماجراهای داستان در پیش چشم خواننده او را همراه با خود به متن حوادث می برد، گویی خواننده داستان را بر پرده سینما به تماشا نشسته است.

تصویرسازی و تخیل در اثر فردوسی چنان محکم و متناسب است که حتی اغلب توصیفات طبیعی درباره طلوع، غروب، شب، روز و . . . در شعر او حالت و تصویری حماسی دارد و ظرافت و دقت حکیم طوس در چنین نکاتی موجب هماهنگی جزئی ترین امور در شاهنامه با کلیت داستان ها شده است.

چند بیت زیر در توصیف آفتاب بیان شده است:

چو خورشید از چرخ گردنده سر
برآورد بر سان زرین سپر

***

پدید آمد آن خنجر تابناک
به کردار یاقوت شد روی خاک

***

چو زرین سپر برگرفت آفتاب
سرجنگجویان برآمد ز خواب

و این هم تصویری که شاعر از رسیدن شب دارد:

چو خورشید تابنده شد ناپدید
شب تیره بر چرخ لشگر کشید

موسیقی

موسیقی در شعر فردوسی از عناصر اصلی شعر محسوب می شود. انتخاب وزن متقارب که هجاهای بلند آن کمتر از هجاهای کوتاه است، موسیقی حماسی شاهنامه را چند برابر می کند.

علاوه بر استفاده از وزن عروضی مناسب، فردوسی با به کارگیری قافیه های محکم و هم حروفیهای پنهان و آشکار، انواع جناس، سجع و دیگر صنایع لفظی تأثیر موسیقایی شعر خود را تا حد ممکن افزایش می دهد.

اغراقهای استادانه، تشبیهات حسی و نمایش لحظات طبیعت و زندگی از دیگر مشخصات مهم شعر فردوسی است.

برآمد ز هر دو سپه بوق و کوس
هوا نیلگون شد، زمین آبنوس
چو برق درخشنده از تیره میغ
همی آتش افروخت از گرز و تیغ
هوا گشت سرخ و سیاه و بنفش
ز بس نیزه و گونه گونه درفش
از آواز دیوان و از تیره گرد
ز غریدن کوس و اسب نبرد
چکاچاک گرز آمد و تیغ و تیر
ز خون یلان دشت گشت آبگیر
زمین شد به کردار دریای قیر
همه موجش از خنجر و گرز و تیر
دمان بادپایان چو کشتی بر آب
سوی غرق دارند گفتی شتاب

 

منبع داستانهای شاهنامه

نخستین کتاب نثر فارسی که به عنوان یک اثر مستقل عرضه شد، شاهنامه ای منثور بود.

این کتاب به دلیل آن که به دستور و سرمایه "ابومنصور توسی" فراهم آمد، به "شاهنامه ابومنصوری" شهرت دارد و تاریخ گذشته ایران به حساب می آید.

اصل این کتاب از میان رفته و تنها مقدمه آن که حدود پانزده صفحه می شود در بعضی نسخه های خطی شاهنامه موجود است.

علاوه بر این شاهنامه، یک شاهنامه منثور دیگر به نام شاهنامه ابوالموید بلخی وجود داشته که گویا قبل از شاهنامه ابومنصوری تألیف یافته است، اما چون به کلی از میان رفته درباره آن نمی توان اظهارنظر کرد.

پس از این دوره در قرن چهارم شاعری به نام دقیقی کار به نظم در آوردن داستانهای ملی ایران را شروع کرد.

دقیقی زردشتی بود و در جوانی به شاعری پرداخت.

او برخی از امیران چغانی و سامانی را مدح گفت و از آنها جوایز گرانبها دریافت کرد.

دقیقی ظاهراً به دستور نوح بن منصور سامانی مأموریت یافت تا شاهنامه ی ابومنصوری را که به نثر بود به نظم در آورد.

دقیقی، هزار بیت بیشتر از این شاهنامه را نسروده بود و هنوز جوان بود که کشته شد (حدود 367 یا 369 هـ. ق) و بخش عظیمی از داستانهای شاهنامه ناسروده مانده بود.

فردوسی استاد و هشمهری دقیقی کار ناتمام او را دنبال کرد.

از این رو می توان شاهنامه دقیقی را منبع اصلی فردوسی در سرودن شاهنامه دانست.


بخش های اصلی شاهنامه

موضوع این شاهکار جاودان، تاریخ ایران قدیم از آغاز تمدن نژاد ایرانی تا انقراض حکومت ساسانیان به دست اعراب است و کلاً به سه دوره اساطیری، پهلوی و تاریخی تقسیم می شود.

دوره اساطیری

این دوره از عهد کیومرث تا ظهور فریدون ادامه دارد. در این عهد از پادشاهانی مانند کیومرث، هوشنگ، تهمورث و جمشید سخن به میان می آید. تمدن ایرانی در این زمان تکوین می یابد. کشف آتش، جدا کرن آهن از سنگ و رشتن و بافتن و کشاورزی کردن و امثال آن در این دوره صورت می گیرد.

در این عهد جنگها غالباً جنگ های داخلی است و جنگ با دیوان و سرکوب کردن آنها بزرگ ترین مشکل این عصر بوده است. (بعضی احتمال داده اند که منظور از دیوان، بومیان فلات ایران بوده اند که با آریایی های مهاجم همواره جنگ و ستیز داشته اند)

در پایان این عهد، ضحاک دشمن پاکی و سمبل بدی به حکومت می نشیند، اما سرانجام پس از هزار سال فریدون به یاری کاوه آهنگر و حمایت مردم او را از میان می برد و دوره جدید آغاز می شود.

دوره پهلوانی

دوره پهلوانی یا حماسی از پادشاهی فریدون شروع می شود. ایرج، منوچهر، نوذر، گرشاسب به ترتیب به پادشاهی می نشیند. جنگهای میان ایران و توران آغاز می شود.

پادشاهی کیانی مانند: کیقباد، کیکاووس، کیخسرو و سپس لهراست و گشتاسب روی کار می آیند. در این عهد دلاورانی مانند: زال، رستم، گودرز، طوس، بیژن، سهراب و امثال آنان ظهور می کنند.

سیاوش پسر کیکاووس به دست افراسیاب کشته می شود و رستم به خونخواهی او به توران زمین می رود و انتقام خون سیاوش را از افراسیاب می گیرد. در زمان پادشاهی گشتاسب، زرتشت پیغمبر ایرانیان ظهور می کند و اسفندیار به دست رستم کشته می شود.

مدتی پس از کشته شدن اسفندیار، رستم نیز به دست برادر خود، شغاد از بین می رود و سیستان به دست بهمن پسر اسفندیار با خاک یکسان می گردد، و با مرگ رستم دوره پهلوانی به پایان می رسد.

دوره تاریخی

این دوره با ظهور بهمن آغاز می شود و پس از بهمن، همای و سپس داراب و دارا پسر داراب به پادشاهی می رسند.

در این زمان اسکندر مقدونی به ایران حمله می کند و دارا را که همان داریوش سوم است می کشد و به جای او بر تخت می نشیند.

پس از اسکندر دوره پادشاهی اشکانیان در ابیاتی چند بیان می گردد و سپس ساسانیان روی کار می آیند و آن گاه حمله عرب پیش می آید و با شکست ایرانیان شاهنامه به پایان می رسد.


 

بشار اسد:تسلیم تروریست ها نخواهم شد

بشار اسد:تسلیم تروریست ها نخواهم شد    
۱۳۹۴\۰۸\۲۸ - ۱۰:۱۶ AM


رئیس جمهور سوریه بر ادامه مبارزه با تروریست ها و تکفیری ها و باقی ماندن در قدرت تاکید کرد.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه الدیار، دیدار کنندگان به نقل از بشار اسد رئیس جمهور سوریه درباره ادعاهای مطرح شده در خصوص کنار نهادن وی از قدرت گفت: حتی اگر تنها شوم از قدرت کناره نمی گیرم و تا آخرین لحظه با سلاح به مبارزه و دفاع از سوریه و نظام این کشور ادامه خواهم داد و آخرین گلوله سلاح خود را شلیک خواهم کرد. من اگر مجبور شوم به تنهایی از کاخ ریاست جمهوری به مبارزه خود تا پایان ادامه خواهم داد و تسلیم نخواهم شد.

وی افزود: من در برابر تروریست ها و تکفیری ها تسلیم نمی شوم و اجازه نمی دهم این تروریست ها بر سوریه حکومت می کنند و وزیر خارجه بی ارزش عربستان سعودی که همیشه دم از کناره گیری رئیس جمهور سوریه از قدرت می زند به تاریخ سوریه آشنا نیست.

بشار اسد بیان داشت: من هرگز از قدرت کناره گیری نمی کنم و اجازه نمی دهم دیگران مرا از ریاست جمهوری سوریه برکنار کنند و تنها این ملت سوریه هستند (که در این زمینه تصمیم می گیرند).

رئیس جمهور سوریه بیان داشت:پس از نابودی تروریست ها انتخابات پارلمانی در کشور برگزار خواهد شد و از مردم خواهیم خواست که آیا انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود یا خیر.

وی تاکید کرد: من از همه کشورهای حامی سوریه و در صدر آنان روسیه، ایران و حزب الله تشکر می کنم.
____________________________
دولت در ارائه تسهیلات برای تهیه مسکن نیاز سنجی کند    
۱۳۹۴\۰۸\۲۸ - ۱۰:۰۶ AM


رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت : دولت در ارائه تسهیلات و تامین منابع برای تهیه مسکن باید نیاز سنجی کند.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حسام عقبائی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود : مجلس شورای اسلامی نیز باید به عنوان ناظر به بانکهای عامل نظارت کند و بانکداری ما نیز به سمت و سویی برود که تسهیلات در اختیار تولید کنندگان مسکن قرار گیرد تا خریداران آن .

وی افزود : در دنیا نیز تسهیلات بانکی در اختیار تولید کنندگان قرار می گیرد نه در اختیار خریداران تا با تنظیم عرضه و تقاضا بازار از رکود خارج شود .

رئیس اتحادیه مشاوران مسکن تهران گفت : در شش ماهه نخست سال جاری 47 درصد و در شش ماهه دوم 54 درصد شاهد کاهش صدور پروانه ساخت مسکن بوده ایم و این امر حکایت از آن دارد که بین عرضه و تقاضا رابطه مناسبی وجود ندارد و ما شاهد بازاری متزلزل تر خواهیم بود .

عقبائی گفت : در وضعیت فعلی علاوه بر تقویت تولیدکنندگان مجلس باید طرح های تشویقی برای مسکن اجتماعی نیز در نظر بگیرد تا گروههایی از جامعه که دارای حداقل اندوخته هستند نیز صاحب سرپناهی شوند .

وی افزود : در وضعیت فعلی نمی توان هم تورم را کنترل کرد و هم رونق ایجاد نمود البته دولت در کنترل تورم موفق بوده اما به چه بهایی ؟

وی گفت : برای خروج از رکود در بخش مسکن باید همه دستگاهها حتی شهرداریها  کمک کنند و به فکر منافع خود نباشند .

وی آخرین راهکاربرای خروج از رکود در بخش اقتصاد مسکن را وضع جرایم مالیاتی و برخورد با دارندگان واحد های مسکونی خالی دانست و افزود: برای خروج از رکود باید رقابت بالا برود تا تولید کننده انگیزه ای برای خالی نگه داشتن واحد مسکونی نداشته باشد .

عقبائی افزود : در کنار ارائه تسهیلات باید راهکارهای دیگری نیز اندیشیده شود و ارائه تسیهلات به تنهایی گرچه راهگشاست اما درمان قطعی رکود نیست .

باتداوم روال غلط افزایش قیمت زمین، رکود مسکن هم ادامه می یابد

یک کارشناس حوزه مسکن گفت : تا زمانی که روند غلط افزایش قیمت زمین و واحد ساخته شده اصلاح نشود همچنان حالت رکود وجود خواهد داشت .

 افشین پروین پور افزود : علت ناکافی بودن تسهیلات 80 میلیون تومانی مسکن افزایش غیر متعارف قیمت مسکن است .

وی گفت : مسئولان وسیاست گذاران به جای اینکه قیمت مسکن را تعدیل کنند به دنبال ارائه تسهیلات هستند .

پروین پور افزود : در شهری مانند تهران الگوی توزیع مالکیت بسیار ناعادلانه است به شکلی که بسیاری از افراد در جامعه یک واحد مسکونی ندارند اما برخی دارای هزار واحد مسکونی هستند .

این کارشناس حوزه مسکن گفت : ما با تسهیلات دهی مخالف نیستیم اما باید ابتدا قیمت ها متعادل شود بعد تسهیلات پرداخت شود زیرا ارائه تسهیلات به شکل غیر اصولی خود باعث افزایش قیمت مسکن می شود .

در ادامه لاهوتی نماینده مجلس در ارتباط تلفنی با برنامه گفت : امکان کاهش قیمت زمین یا مسکن وجود ندارد بلکه باید قیمت اصلاح شود .

وی افزود : در برخی از کشورها 70 تا 80 درصد ارزش مسکن به شکل تسهیلات به خریدار پرداخت می شود .

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود : ما نمی توانیم نیاز 800 هزار واحدی زوج های جوان را به مسکن نادیده بگیریم و به دنبال کاهش قیمت زمین باشیم برای خروج از رکود تورم را باید مدیریت کرد اما به هر شکل مقداری تورم تحمیل می شود .

پروین پور در پاسخ لاهوتی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت : اگر در کشوری تسهیلات پرداخت می شود باید شرایط آن کشور را بررسی کرد زیرا در نظر گرفتن یک نسخه برای دو بیمار می تواند در مورد یکی شفا بخش و در مورد دیگری مضر باشد .

وی در ادامه با اشاره به سیاست های اتخاذ شده برای خروج صنعت خودرو از رکود نیز گفت : این صنعت نیز وضع مشابهی با حوزه مسکن دارد .

پروین پور افزود : با اینکه تسهیلاتی ارائه شد تا صنعت خودرو از رکود خارج شود اما اعتراض به ناکارآمدیها  در این حوزه ادامه دارد و سیاست های در نظر گرفته شده مسکنی بیش نیست .

وی گفت : دو شرکت بزرگ خودرو سازی حدود 5 میلیون تومان بابت ناکارآمدی که در زمینه تامین نقدینگی داشتند بیشتر از مشتریان می گیرند .

عضو کمیسیون عمران مجلس نیز در ادامه افزود : 14 درصد اشتغال کشور را مسکن به خود اختصاص داده و با توجه به رکود موجود باید چاره اندیشی صورت گیرد .

وی گفت : در حال حاضر ما یک تا یک ونیم میلیون واحد مسکونی در کشور نیاز داریم اما تولید ما 700 تا 750 هزار واحد می باشد .

لاهوتی افزود : هر دولتی در هر دوره ای یک نسخه برای تامین مسکن افراد دهک پایین جامعه پیچید در دولت آقای هاشمی زمین واگذار شد ، در دولت آقای خاتمی طرح اجاره به شرط تملیک مطرح شد ودر دولت آقای احمدی نژاد طرح مسکن مهر به اجرا درآمد و رویکرد همه دولتها به نوعی تامین زمین برای ساخت وساز بود .

وی با دفاع از طرح ارائه تسهیلات برای خارج شدن بازار مسکن از رکود افزود : بانک مرکزی باید برای ارائه تسهیلات برنامه ریزی و سیاست کارشناسی شده ای داشته باشد .

وی گفت : ما در طرح بانکها برای ارائه تسهیلات می بینیم  فردی که قرار است در شهری مانند تهران قرار است مسکن تهیه کند 80 میلیون تومان وام دریافت می کند و فردی در شهر کوچکی قرار است واحد مسکونی بخرد نیز همین مبلغ را دریافت می کند و شاید این مقدار تسهیلات در شهرهای کوچک صد درصد ارزش مسکن اما در شهرهای بزرگ بخش اندکی از قیمت مسکن است.
____________________________


چرا به دنبال زیستگاه های بکر و دست نخورده هستیم ؟ پاسخ ساده است ، چون نمی خواهیم دست نابودگر آدم ها را ببینیم .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_philosopher king)

برای مهر ورزیدن در زندگی ، به دنبال بهترین زمان مباش ، خود باش و روانت را جاری کن .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod)

برخی به "ارد" می گویند دارا هستیم اما باز هم از زندگی لذت نمی بریم ؟ به آنها می گویم : به دیگران مهربانی کنید و ادب را بکار گیرید تا آنها شما را سرشار از واژه های زیبا کنند . بخش بزرگی از خوشبختی ما در کام و دهان دیگران در بند است ، آنها را با خوبی و نیکی ، آزاد و رها کنیم . حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest contemporary philosopher)

بریدن پیوندی پاک ، فرو ریزی دهشتناکی است .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_World philosopher)

بزرگترین چاله زندگی زیاده خواه ، پذیرفتن کاریست که در توانش نیست. حکیم ارد بزرگ (Great Orod_philosopher king)

بزرگترین گمشده های ما در زندگی ، نزدیکترین ها به ما هستند .  حکیم ارد بزرگ (بزرگترین فیلسوف ایران)

بزرگداشت ، بخشش بی ریای مهر است ، مهری که با آن می توان بوی بهار را همیشه همراه داشت .  حکیم ارد بزرگ (جملات ناب , سخنان ناب)

بزرگداشت آدمیان ، شکوفایی فرهنگ را در پی دارد .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest thinker)

هم آوایی و هم آهنگی بین نام فرزندان خوب است، اما این بهانه ای برای گزینش یک نام بد، برای فرزند تازه ما نیست. حکیم ارد بزرگ (Great Orod_World Philosophy teacher)

همای بخت بر شانه ات نخواهد نشست ، مگر آنکه شانه ای به گستره و پهنای کوهستان داشته باشی .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_philosopher king)

خودخواه ترین آدمیان ، در کوهستان ، دوستی و مهر را ، با جان و دل پذیرا می شوند .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest philosopher)

دارایی یک کشور ، تنها در بانک ها نیست ، گونه های گیاهی و جانوری ، دارایی بسیار با ارزشتری است . حکیم ارد بزرگ (کتاب سرخ)

در کوهستان ، ارزش دستان مهرآمیز آدمیان را ، براستی می توان فهمید . حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest philosopher of history)

آدمها را آنگونه بخواهیم که هستند ، نه آنگونه که می خواهیم .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_Iranian philosopher)

آدمهای کوچک در کوچه و خیابان با صدایی بلند قهقه می زنند و فریاد می کشند. حکیم ارد بزرگ (بزرگترین فیلسوف تاریخ ایران)

آدمیان با یکدیگر یکی نیستند ، زنان و مردان ، هر یک بگونه ایی می اندیشند ، یکی دانستن آدمیان درست نیست . حکیم ارد بزرگ (بزرگترین فیلسوف جهان)

دختر مهربان ، خوشبختی بی پایان پدر و مادر است.  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_Father of modern philosophy)

دخترها نیز می توانند خواستگاری کنند . حکیم ارد بزرگ نابغه عرصه فلسفه

آدمیان ترسو و ناکارآمد ، خود را در دنیای صوفیانه ، پیروز می بینند .  حکیم ارد بزرگ (فیلسوف ایرانی)

آدمیان خونریز ، از همه ترسوتر هستند . حکیم ارد بزرگ (Great Orod is one of the most important Iranian philosophers)

کسی که هنگام انتخاب همسر ، یکه تازی می کند و سخن ریش سپیدان را به هیچ می گیرد ، بارها و بارها با اشک ، رخش را خواهد شست .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_philosopher king)

 

 

Great Orod is one of the most important Iranian philosophers , Great Orod is one of the world's best known and most widely read and Great Orod studied philosophers , Great Orod_The greatest philosopher of the century , Great Orod_Father of modern philosophy , Great Orod_World Philosophy teacher , Great Orod_philosopher king , Great Orod_The greatest philosopher , Great Orod_The greatest philosopher of the world , Great Orod_The greatest contemporary philosopher , Great Orod_The greatest contemporary philosopher , Great Orod_The greatest philosopher of history , Great Orod_World philosopher , فیلسوف , فیلسوف ایرانی , حکیم ارد بزرگ , great orod, hakim orod bozorg, بزرگترین فیلسوف


سخنان بزرگان ، جواهرات با ارزش درون سخنرانی ها است . حکیم ارد بزرگ (برترین فیلسوف معاصر)

بدکار ، نخستین و آخرین مردار کردار خویش است .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod)

بدگویی ، رسوایی در پی دارد .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_Father of modern philosophy)

از روستاها تا شهرها ، همه جا ، نیاز به وجود "سازمان های مردم نهاد زیست محیطی" هست . حکیم ارد بزرگ (Great Orod_Philosophy and wisdom)

دشمنان و نابودگران جنگلها را ، باید به سرزمینهای خشک و گرم فرستاد . حکیم ارد بزرگ (پدر فلسفه جدید)

دگرگونی ، پایکوبی زمین است ، برای پویش و زندگی . حکیم ارد بزرگ (متفکر ایرانی)

بخشاینده ترین آدمیان آنانی هستند که تخم امید را در دل نا امیدان میکارند . حکیم ارد بزرگ (Great Orod_World philosopher)

بخشش ، اندازه فر و شکوه آدمی را نشان می دهد .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest philosopher of the century)

آدم بزرگ، مهربان و با گذشت است. حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest philosopher of history)

تنها کسی که دلیل خواری همیشگی ما می شود ، خود ما هستیم .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest philosopher of the world)

تنها مبارزه با ناراستی ها ، به ما ارزش می دهد ، وارون بر این ، همزیستی با تباهی ، سرافکندگی در پی دارد. حکیم ارد بزرگ (بزرگترین فیلسوف ایران)

چه بسیار آدمیان نادانی که مهربانی شایستگان را ، بر نمی تابند . حکیم ارد بزرگ (Great Orod is one of the most important Iranian philosophers)

سیاستمدار نیکخو ، سرایشگر آزادی و آزادیخواهی است . حکیم ارد بزرگ (Great Orod_philosopher king)

خودت را بشناس و به آن ببال .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest contemporary philosopher)

اگر برای رسیدن به آرزوهای خویش ، زور گویی پیشه کنیم ، پس از چندی ، کسانی را در برابرمان خواهیم دید ، که دیگر زورمان به آنها نمی رسد .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_World Philosophy teacher)

تن پوشی زیباتر از سرشت و گفتار نیکو ، سراغ ندارم .  حکیم ارد بزرگ (Great Orod_The greatest philosopher)

سیاستمداران ، برای آنکه همواره منتخب مردم باشند ، باید با بسامدها و امواج خواست های آنان ، هماهنگ شوند . حکیم ارد بزرگ (فیلسوف ایرانی)


حکیم ارد بزرگ خردمندان ، آشتی جو و نرم خو هستند

 

بزرگان انتقامجو نیستند . حکیم ارد بزرگ

آزادیخواهان ، شایسته ترین اساطیر هر سرزمین هستند . حکیم ارد بزرگ

مردان و زنان کهن ، برآیند و پژواک پاکی و راستی هستند . حکیم ارد بزرگ

بوی خوش زندگی ، در سخن زنان و مردان پاک نهاد جاریست . حکیم ارد بزرگ

رستاخیزهای مردمی ، بدون همراهی زنان دلیر ، ناممکن است چرا که زن ، پرچمدار وارستگی ، پاکی و از خودگذشتگی است . حکیم ارد بزرگ

حکیم ارد بزرگ ، ارد بزرگ ، ارد بزرگ ویکیپدیا ، عکس جملات ارد بزرگ , عکس سخنان ارد بزرگ ,حکیم ارد بزرگ کیست ؟ ، درباره ارد بزرگ

 

آغاز اُرُد ، پایان کسی نیست ، بهار اندیشه ای است که پیش از او ، سه حکیم دیگر از آن یاد کرده اند ، خردمندان نام آشنایی همچون : بزرگمهر ، فردوسی و خیام نیشابوری . اُرُد همه اندیشه های آنان را باور ندارد ، اما از نگاه و اندیشه آنها بهره ها برده است . حکیم ارد بزرگ

هر گاه ، با هزار واژه مهر ، به سوی مردم میهنم شتافتم ، تنهاترین ایرانی بودم . حکیم ارد بزرگ

در دل سیاهی شکست ، نور امید سو سو می زند ، نوری که اگر باورش کنیم ، به زودی خورشید تابان زندگی ما خواهد شد .  حکیم ارد بزرگ

اگر زندگی را در نرمش و جاری بودن بدانیم ، هیچ گاه نمی شکنیم .  حکیم ارد بزرگ

پارک ها و جنگل های ما ، باید پر باشد از جانوران زیبا همانند آهو ، گوزن ، کبک ، بلدرچین و … باید زندگی به زیستگاه ما باز گردد . حکیم ارد بزرگ

زمین بسیار کوچک است ، آن را باید از توفان زباله نجات داد . حکیم ارد بزرگ

از روستاها تا شهرها ، همه جا ، نیاز به وجود “سازمان های مردم نهاد زیست محیطی” هست . حکیم ارد بزرگ

زیستگاهای گیاهی و جانوری ، ثروت و دارایی بسیار با ارزش ملی است ، ارزش نگهداری از آنها ، کمتر از نگهبانی “بانک مرکزی” نیست . حکیم ارد بزرگ


حکیم ارد بزرگ ، ارد بزرگ ، ارد بزرگ ویکیپدیا ، عکس جملات ارد بزرگ , عکس سخنان ارد بزرگ ,حکیم ارد بزرگ کیست ؟ ، درباره ارد بزرگ

 

ستایش گران میهن ، زنان و مردان آزاده اند . حکیم ارد بزرگ

میهن پرستی ، آرمان برآزندگان است . حکیم ارد بزرگ

آنکه به سرنوشت میهن و مردم سرزمین خویش ، بی انگیزه است ، ارزش یاد کردن ندارد . حکیم ارد بزرگ

میهن دوستی و آزادیخواهی ، کلید درمان بسیاری از ناراستی هاست . حکیم ارد بزرگ

با بردباری ، همه چیز در چنگ توست .  حکیم ارد بزرگ

خردمندان ، آشتی جو و نرم خو هستند .  حکیم ارد بزرگ

حکیم ارد بزرگ ، ارد بزرگ ، ارد بزرگ ویکیپدیا ، عکس جملات ارد بزرگ , عکس سخنان ارد بزرگ ,حکیم ارد بزرگ کیست ؟ ، درباره ارد بزرگ

سخنان زیبا ، بازده روزهای سخت گذشته است . حکیم ارد بزرگ Great Orod

بهترین گونه آموزش به کودک ، همراه شدن با او در درون داستانهای پند آموز است . حکیم ارد بزرگ


کودکان سرزمین دروغ ، راستگو نخواهند شد . حکیم ارد بزرگ


میهمانی های فراوان از ارزش آدمی می کاهد، مگر دیدار پدر و مادر. حکیم ارد بزرگ


آدمیان با یکدیگر یکی نیستند ، زنان و مردان ، هر یک بگونه ایی می اندیشند ، یکی دانستن آدمیان درست نیست . حکیم ارد بزرگ


کسانی که احساسات دیگران را به ریشخند می گیرند ، جنایتکارند . حکیم ارد بزرگ


کسانی که پیوسته از دشمن خویش یاد می کنند ، نادانسته ، او را بزرگ و بزرگتر می کنند .  حکیم ارد بزرگ


دشمنی ، به آدمی این زمان را می دهد که توانایی های خویش را باز شناسد .  حکیم ارد بزرگ


بدخو ، زندگی اش کوتاه است . حکیم ارد بزرگ

 

حکیم ارد بزرگ ، ارد بزرگ ، ارد بزرگ ویکیپدیا ، عکس جملات ارد بزرگ , عکس سخنان ارد بزرگ ,حکیم ارد بزرگ کیست ؟ ، درباره ارد بزرگ


میهن دوستان ناب ، آنانی هستند که برای آبادی و حفظ آزادی آن ، کوشش می کنند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


هیچ گاه هماورد خویش را کوچک مپندار ، چون او بهترین دوست و انگیزه پیشرفت و پویش است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


خموشی در برابر بدگویی از دوستان ، گونه ای دشمنی است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


مهربانی از سادگی و حماقت نیست ، مهربانان به یکی از مهمترین قوانین و هنجار های گیتی باور دارند و آن اصل کنش و واکنش است ساده آنکه باید مهر ورزید تا مهر دید . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سخنان زیبا ، بازده روزهای سخت گذشته است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


می گویند ، رسیدن به آرامش آرمان است ، باید گفت آرامش همانند تختگاه نوک کوه است ، آیا کوهنورد همیشه بر آن خواهد ماند ؟ بیشتر زمان زندگی او در کوهپایه و دامنه می گذرد ، به امید رسیدن به آرامشی اندک و دوباره نهیب دل و دلدادگی به فرازی دیگر . حکیم ارد بزرگ Great Orod


آدم های دور اندیش، بازیچه رخدادهای ناگهانی و روزمره نمی شوند. حکیم ارد بزرگ Great Orod


برای جلوگیری از تباهی و بیراهه روی ، راه نقد و ارزیابی را باز بگذاریم .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


 گاهی تنها با سکوت ، می توان سخن گفت . حکیم ارد بزرگ Great Orod


زادروز خود و نزدیکانمان را فراموش نکنیم ، جشن بگیریم و شادی را به یکدیگر هدیه دهیم . حکیم ارد بزرگ Great Orod


 آدم های فرهمند ، پیوسته بدنبال آغازهای شیرین هستند ، تا از آن بزم و جشن بسازند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سخنان زیبا و دوست داشتنی بگوییم ، چرا که آنها ، نگاره و صورت ما ، در اندیشه دیگران خواهند شد .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


اندرز جوان باید کوتاه ، تازه و داستان وار باشد .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


فراموش نشدنی ترین آموخته ها ، آنهایی است ، که اندوهی فراوان برای بدست آوردنشان کشیده ایم .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


پند و اندرزهای پیران ، آخرین تیرهای آن ها ، برای ادامه زندگی ، در دودمانهای آینده و پسین است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سخن مهر آمیز و دلگرم کننده ، می تواند از فانوس کوچک ، ستاره بسازد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


میهن دوستان ، آبادگرند نه کشتارگر ... حکیم ارد بزرگ Great Orod
 

حکیم ارد بزرگ ، ارد بزرگ ، ارد بزرگ ویکیپدیا ، عکس جملات ارد بزرگ , عکس سخنان ارد بزرگ ,حکیم ارد بزرگ کیست ؟ ، درباره ارد بزرگ


زادروز خود و نزدیکانمان را فراموش نکنیم ، جشن بگیریم و شادی را به یکدیگر هدیه دهیم . حکیم ارد بزرگ


 آدم های فرهمند ، پیوسته بدنبال آغازهای شیرین هستند ، تا از آن بزم و جشن بسازند . حکیم ارد بزرگ


سخنان زیبا و دوست داشتنی بگوییم ، چرا که آنها ، نگاره و صورت ما ، در اندیشه دیگران خواهند شد .  حکیم ارد بزرگ


اندرز جوان باید کوتاه ، تازه و داستان وار باشد .  حکیم ارد بزرگ


فراموش نشدنی ترین آموخته ها ، آنهایی است ، که اندوهی فراوان برای بدست آوردنشان کشیده ایم .  حکیم ارد بزرگ

حکیم ارد بزرگ : دخترها نیز می توانند خواستگاری کنند .

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ

تنها آثار هنری جاودانه می شوند ، که به درون هنرمند نزدیکترند . حکیم ارد بزرگ


اینترنت ، اندیشه و دودمان ما را ، به آیندگان گره خواهد زد ، از این پس ، دیگر گذشته برای آیندگان ، تیره و تار نخواهد بود ، اندیشه ما ، سپیده دم پیدایش فصلی نو ، از تاریخ بشری است . حکیم ارد بزرگ


اینترنت ، دستگاه شتاب دهنده شکوفایی اندیشه آدمیان است .  حکیم ارد بزرگ


اینترنت ابزار آگاهیست ، گریزی از روشنی و نور نیست .  حکیم ارد بزرگ


عظمت فضای مجازی را آنگاه بیشتر می فهمیم ، که بدانیم ، به شمار آدمیان ، پندارها و اندیشه های گوناگون در آن شناور است  . حکیم ارد بزرگ


گسستن دو همسر می تواند ، خاندانی را از هم بپاشد .  حکیم ارد بزرگ


دخترها نیز می توانند خواستگاری کنند . حکیم ارد بزرگ


مردم باید به دنبال برنامه های پیشنهادی احزاب سیاسی باشند ، نه سابقه مدیریتی ، مدرک تحصیلی و چشم و ابروی نامزد انتخابات . حکیم ارد بزرگ


کوچک کنندگان انتخابات ، با ریشه آن دشمن هستند . حکیم ارد بزرگ


آدمیانی که انتخابات نیک را بی ارزش می انگارند و آنانی که دانسته بازیگر انتخابات نادرست می شوند ، هر دو به یک اندازه به سرزمین خویش پشت کرده اند . حکیم ارد بزرگ


سیاستمداران ، بیشتر زمان ها ، پاسخگوی پرسش هایی هستند که دوست دارند . حکیم ارد بزرگ


گروههای سیاسی هوشمند و کاردان ، در پی نابودی و مرگ رقیب خویش نیستند . حکیم ارد بزرگ


انتخابات ، مکان شعبده بازی دیوان سالاران نیست . حکیم ارد بزرگ


سیاستمداری که تنها به پیشروی می اندیشد ، همواره برای خویش ، دشمن تراشی می کند . حکیم ارد بزرگ


 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ

زنــــ ــدگی ، بدون آزادی ، شــ ــرم آور اســت . حکیم ارد بزرگ

سیـــاســتمــداران نیک ، دســت نشانــــ ــده پلیـــد نــــ ــدارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


عشق ، در خود ســتایش و بزرگداشــ ـت بهمراه دارد . حکیم ارد بزرگ


از کسی که خود را دوســت نــــ ــدارد ، درخواســت عشق و دوســتــی مکن . حکیم ارد بزرگ


بردباری ، بهتـــ ـرین سپر در روزهــای سخت و ناپایـــداریســت .  حکیم ارد بزرگ


 آدمهــای مانــــ ــدگار ، تنهــا به آرمان می انــــ ــدیشنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


مردمان توانمنــــ ــد ، در میـــان جشن و بزم نیســتنــــ ــد . آنهــا هــر دم ، به آرمانی بزرگتـــ ـر می انــــ ــدیشنــــ ــد و برای رسیـــدن به آن ، در حال پیکارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


 آدم غمزده ، توان نگهبانی از دســتاوردهــای خویش را نــــ ــدارد . حکیم ارد بزرگ


اینتـــ ـرنت میـــدان شکوفایی و بالنــــ ــدگی آدمیـــان اســت ، همه برای رشد یکدیگر ، کوشش می کننــــ ــد و این با سرشــ ـت آدمی سازگار اســت .  حکیم ارد بزرگ


بزرگداشــ ـت آدمیـــان ، شکوفایی فرهنگ را در پی دارد .  حکیم ارد بزرگ


بزرگداشــ ـت کسانی دیـــدنیســت ، که از دیـــدگان مردم بسیـــار دور هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


 سینمای نا امیـــد و غم زده ، می توانــــ ــد روان پاک یک کشــ ـور را نابود سازد . حکیم ارد بزرگ


زنــــ ــدگی ، بدون آزادی ، شــ ــرم آور اســت .  حکیم ارد بزرگ


بزرگترین فیلسوف جهان , great orod , orod , hakim orod bozorg , چهره های ماندگار , مشاهیر خراسان شمالی ,مشاهیر شیروان , بزرگترین اندیشمند معاصر ,بزرگترین فلاسفه تاریخ,بزرگترین فیلسوف معاصر,عکس ارد کبیر,مجتبی شرکا,ارود بزرگ,اورد بزرگ,ارد بزرگ, عکس سخنان حکیمانه,عکس ارد بزرگ,عکس سخنان بزرگان,جملات بزرگان با تصویر,عکس حکیم ارد بزرگ, بزرگترین متفکر جهان

کسانی که آزادی را ، وادادگی جنسی می نامنــــ ــد ، بیمارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


آزادی تنهــا برای ما نیســت . حکیم ارد بزرگ


 آزادی باجی به مردم نیســت ، چرا که حق و داشــ ـته آنهــاســت . حکیم ارد بزرگ


آدمهــای نیرومنــــ ــد ، در هنگامه آورد و پیکارهــای سهمگین نیز ، شادی و امیـــد را به همگان هدیــه می دهنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهــان را ارزش زیســتن نیســت . حکیم ارد بزرگ


میــهن ، گهواره و آرامشگاه ما برای بالنــــ ــدگی و شادمانی اســت . حکیم ارد بزرگ


سرفرازی کشــ ـور ، بزرگتـــ ـرین خواســت همگانی اســت . حکیم ارد بزرگ


در سرزمینی که آذرخش و توفان میـــدان داری می کننــــ ــد ، کسی به فکر فردا نیســت . حکیم ارد بزرگ


فداکاری در راه میــهن ، بخشی از سرشــ ـت خوبان اســت . حکیم ارد بزرگ


روان خویش را ، بازیچه دســت داســتان سرایـــان دیو سیرت نکنیم . حکیم ارد بزرگ


بدتـــ ـرین انــــ ــدیشه هــا ، روان ما را به تنهــایی و خلوت فرا می خواننــــ ــد ، آدمیـــان بایـــد درکنار هم ، شاد باشنــــ ــد و برای پیشــ ــرفت و امنیت سرزمین خویش ، کوشش کننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


دریـــاهــا نماد فروتنی هســتنــــ ــد ، در نهــان خود ، کوه هــایی بلنــــ ــدتـــ ـر از خشکی دارنــــ ــد ، ولی هیچ گاه ، آن را به رخ ما نمی کشنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


کوهســتان هــا و دره هــای بی انتهــا ، در درون آدمهــا می بینم .  حکیم ارد بزرگ


فروتنی در برابر گردن کشان ، نادرســت اســت . حکیم ارد بزرگ


میندیش که دیگران ، تو را به آرمانت خواهند رسانـد . حکیم ارد بزرگ


تا هنگامی که از برتـــ ـری خویش سخن می گویی ، دیـــده نمی شــ ـوی .  حکیم ارد بزرگ


کین خواهی از خانــــ ــدان یک بدکار ، تنهــا نشان تـــ ـرس اســت ، نه نیروی آدمهــای فرهمنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


جهــان مهــربان اســت ، به یـــاد آر ، بارش باران را ، که تپش زنــــ ــدگی و مهــربانیســت .  حکیم ارد بزرگ


مهــربانان ، از بدانــــ ــدیشان می گذرنــــ ــد و با نوای خوبان روزگار ، همراه می گردنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ

بزرگترین فیلسوف جهان , great orod , orod , hakim orod bozorg , چهره های ماندگار , مشاهیر خراسان شمالی ,مشاهیر شیروان , بزرگترین اندیشمند معاصر ,بزرگترین فلاسفه تاریخ,بزرگترین فیلسوف معاصر,عکس ارد کبیر,مجتبی شرکا,ارود بزرگ,اورد بزرگ,ارد بزرگ, عکس سخنان حکیمانه,عکس ارد بزرگ,عکس سخنان بزرگان,جملات بزرگان با تصویر,عکس حکیم ارد بزرگ, بزرگترین متفکر جهان


 پرســتاران مهــربان را ، بایـــد ســتایش نمود .  حکیم ارد بزرگ


آسودگی دیگران ، بخشی از آرامش و رفاه ماســت .  حکیم ارد بزرگ


آنکه ایراد می گیرد و راه درســت را نشان نمی دهد ، یـــاوه گویی بیش نیســت .  حکیم ارد بزرگ


مهــربانان را بایـــد ســتایش نمود . حکیم ارد بزرگ


مهــربانان ، دســتان نوازشگر آسماننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


سیـــاســتمــدار بزرگ، انــــ ــدیشه خویش را درگیر رخدادهــای کوچک نمی کنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


سیـــاســتمــداران بزرگ ، همواره به یـــاد دارنــــ ــد که خدمتگذار مردم هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


خـــردمنــــ ــد از آن رو خوشبخت اســت ، که می دانــــ ــد خوشبختــی ، در راســتــی و پاکی اســت . حکیم ارد بزرگ


یکی از بزرگتـــ ـرین خوشبختــی هــا ، کار بیشــ ـتـــ ـر برای مردم اســت . حکیم ارد بزرگ


هنرمنــــ ــد و نویسنــــ ــده مزدور ، از هــر کشنــــ ــده ای زیـــانبارتـــ ـر اســت . حکیم ارد بزرگ


جایگاه فرهنگی کشــ ـورهــا ، در رشد و بالنــــ ــدگی بشــ ــری را ، می توان در میزان داده هــای فرهنگی هــر یک از آنهــا ، در پهنه اینتـــ ـرنت دیـــد . حکیم ارد بزرگ


جوانان امروز بایـــد ، هنر خود را در میـــدان آی تــی و فناوری هــای نوین به نمایش بگذارنــــ ــد ، چرا که دیگر دوران خوشنویسی ، نقاشی و مینیـــاتور به پایـــان رسیـــده اســت . حکیم ارد بزرگ


مینــــ ــدیش که دیگران ، تو را به آرمانت خواهنــــ ــد رسانــــ ــد . حکیم ارد بزرگ
 

پیش نیـــاز رسیـــدن به دلیری و بی باکی ، یـــافتن آرمان و خواســته ای هویـــداســت . حکیم ارد بزرگ

 
آدمی آنگاه از همه توان و نیروی خویش برای کاری بهــره می گیرد که در آن ، آرزو و باورهــای درونی خویش را ببینــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


مهم نیســت تا چه انــــ ــدازه رشد کرده ایم ، مهم این اســت که ، از آرمان هــایمان دور نشده باشیم . حکیم ارد بزرگ


سیـــاســتمــدار بزرگ ، به شمار مردم ، پاسبان و نگهبان دارد . حکیم ارد بزرگ


آنکه با آدمهــای گســتاخ گفتگو می کنــــ ــد ، دیر و یـــا زود به گناه آنهــا گرفتار آیـــد .  حکیم ارد بزرگ


برای آنکه به فرودســتــی گرفتار نشــ ـوی ، دســت گیر آدمیـــان شــ ـو . حکیم ارد بزرگ


نقد کننــــ ــده دانا ، نگاهی سیـــاه و یـــا سپیـــد نــــ ــدارد ، او توامان درســتــی و نادرســتــی هــر کاری را می بینــــ ــد و از هــر دوی آنهــا سخن می گویـــد .  حکیم ارد بزرگ


پیونــــ ــد پاک ، پیونــــ ــدی ابدی اســت .  حکیم ارد بزرگ


تنهــا آرامشگاه همسران ، خانه آنهــاســت .  حکیم ارد بزرگ


بریـــدن پیونــــ ــدی پاک ، فرو ریزی دهشــ ـتناکی اســت .  حکیم ارد بزرگ


پیونــــ ــد ما تنهــا با زنــــ ــدگان نیســت ، همه ما پیونــــ ــدی ابدی با نیـــاکان و بزرگان سرزمین خویش و همچنین آینــــ ــدگان داریم . حکیم ارد بزرگ


در دل هــر بنایی ، کرشمه یـــاری دیـــده می شــ ـود ، اگر دلنوازی نباشد ، خشــ ـتــی بر خشــ ـت نمی نشینــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


پیمان زناشــ ـویی آسان ، ارزشمنــــ ــد اســت . حکیم ارد بزرگ


گل زرد رنگ همیشه بهــار ، سرشار از مهــر اســت ، می توان با دادن شاخه ایی از آن ، پیمان زناشــ ـویی بســت . حکیم ارد بزرگ


فرزنــــ ــدان نیک خو ، برای نگهداری و کمک به پدر و مادر خویش ، بر هم پیشی می گیرنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


پاکتـــ ـرین نگاه مهــرآمیز را ، در چشمان پدر و مادر خویش ، جســتجو کن . حکیم ارد بزرگ


پدران و مادرانی که در پی نابودی زنــــ ــدگی زناشــ ـویی فرزنــــ ــد خویش هســتنــــ ــد ، بزهکارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


کسی که شادی را پاک می کنــــ ــد ، روان آدمیـــان را به بنــــ ــد کشیـــده اســت . حکیم ارد بزرگ


خـــرد در آغاز ، به راســتــی پناه می برد .  حکیم ارد بزرگ


آدم نیکخو ، هیچ گاه برای رسیـــدن به پول ، ارزش هــای همگانی را زیر پا نمی گذارد .  حکیم ارد بزرگ


آرامش اگر همیشگی باشد ، سســتــی و پلشــ ـتــی در پی دارد .  حکیم ارد بزرگ


سخن بزرگان ، انــــ ــدیشه ما را ، پولادین می سازد . حکیم ارد بزرگ


برده سخن دل مباش ، آدمهــای خوشبخت ، نــــ ــدای خـــرد و عقل را پیش از هــر نوایی می شنونــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


با واژگان و سخن خویش ، نوازشگر روح و روان دیگران باشیم ، نه شمشیری برای نابودی دل هــا .  حکیم ارد بزرگ


برآزنــــ ــدگان در پی دگرگونی و رســتاخیزنــــ ــد ، بالنــــ ــدگی و شکوفایی ، در گذر از راه هــای نارفته اســت . حکیم ارد بزرگ


از خودگذشــ ـتگی ، نخســتــین پایــه مهــرورزی اســت . حکیم ارد بزرگ


 دوســتــی بیش از انــــ ــدازه ، هماننــــ ــد دشمنی تـــ ـرسناک اســت . حکیم ارد بزرگ


مهــربانان به یـــاد ما هســتنــــ ــد ، حتــی زمانی که ما خود را فراموش ساخته ایم  . حکیم ارد بزرگ


برای آنکه دوســتــیمان پا برجا بمانــــ ــد ، بهتـــ ـر اســت همواره میـــانمان فاصله و بازه ای باشد . حکیم ارد بزرگ


برآزنــــ ــدگان شادی را ، از بوته آتشدان پر اشک ، بیرون خواهنــــ ــد کشیـــد . حکیم ارد بزرگ


 ادب ، خوش رفتاری و ســتایش ، تنهــا برای مراوده با بیگانگان نیســت ، بیش از همه ، نزدیکان خویش را ســتایش کنیم . حکیم ارد بزرگ


 از گور آدم بی ادب هم ، بایـــد گریخت . حکیم ارد بزرگ


 از شنیـــدن آهنگ هــا ، داســتانهــا و رویـــدادهــای غم انگیز ، دوری کنیم . حکیم ارد بزرگ


اســتوارتـــ ـرین پیمان هــا آنهــاییســت که با انــــ ــدیشه مان پذیرفته ایم .  حکیم ارد بزرگ


کجا دلبری زیباتـــ ـر از سرزمین ایران سراغ داریـــد ؟ سرزمینی که هزاران هزار پیکر دلداده ، برای آزادی و شــ ــرف آن ، تن به خاک کشیـــده انــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


حکیم ارد بزرگ : بسیـــاری از جنگ هــا ، بازتاب نا آگاهی اســت .


کارهــای گروهی ، هــر چه بزرگتـــ ـر و شاداب تـــ ـر باشنــــ ــد ، شــ ـوق به زنــــ ــدگی و امیـــد را ، افزونتـــ ـر می کننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


گروه ، بدون گرامیـــداشــ ـت همه یـــاورانش ، توان ایســتایی نــــ ــدارد .  حکیم ارد بزرگ



بسیـــاری از جنگ هــا ، بازتاب نا آگاهی اســت  . حکیم ارد بزرگ


نرمــدلی و نرمش از آدمیســت و سنگدلی و سختسری ، خوی اهــریمن . حکیم ارد بزرگ


پرسشگری ، خصلت نیک کودکی اســت ، که آن را بایـــد تا پایـــان زنــــ ــدگی به همراه داشــ ـت .  حکیم ارد بزرگ


خـــردمنــــ ــدان ، تجربه هــا و آموزه هــای خویش را ، بی دریغ بیـــان می کننــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


آنکه پرسشهــای پراکنــــ ــده ، در وادی هــای گوناگون را همزمان می پرسد ، تنهــا می خواهد زمان و نیروی اســتاد را تباه کنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


برای بدســت آوردن خـــرد ، بایـــد کاویـــد و پژوهش نمود و از تجربه هــا بهــره گرفت .  حکیم ارد بزرگ


انــــ ــدیشه و خـــرد خویش را به رخ این و آن نکشیم ، بیـــاموزیم که چگونه با دیگران رفتار کنیم . حکیم ارد بزرگ


هیچ آموزگاری ، سختگیرتـــ ـر و راســتگوتـــ ـر از زمان نیســت .  حکیم ارد بزرگ


اگر شیفته کارت نباشی ، روانت بیمار می شــ ـود و در پایـــان ، پیکرت از پای در خواهد آمــد . حکیم ارد بزرگ


گاهی تنهــا راه درمان روانهــای پریشان ، رفتن به سوی رخدادهــای تازه اســت . حکیم ارد بزرگ


انــــ ــدیشمنــــ ــدان ، همواره بدنبال پیـــدا کردن راهی مناسب ، برای بهبود زنــــ ــدگی آدمیـــان هســتنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


برای کشــ ـوری که خـــردمنــــ ــدانش خانه نشین باشنــــ ــد ، بایـــد گریســت .  حکیم ارد بزرگ


 نم نم باران ، آرام خاک و دانه را بیـــدار می کنــــ ــد ، خـــرد هم ناگهــان پدیـــد نمی آیـــد ، زمانی بس دراز می خواهد ، و روانی تشنه آموختن . حکیم ارد بزرگ


خـــردمنــــ ــدان ، همچون باران بر انــــ ــدیشه هــای تشنه می بارنــــ ــد و دگرگونی هــای آینــــ ــده را نویـــد می دهنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


دشمنی و پادورزی ، به آدم خـــردمنــــ ــد ، انگیزه زنــــ ــدگی می دهد .  حکیم ارد بزرگ


 دلدادگی به میــهن ، نشان پاکی روان آدمیســت .  حکیم ارد بزرگ


فداکاری در راه میــهن ، خوی بزرگان و جاودانه هــاســت .  حکیم ارد بزرگ


فر میــهن ، در جوانان راســتــین اوســت . حکیم ارد بزرگ


گیتــی نه وهم اســت و نه در دســت ما ، تنهــا زمانی برایش فرزنــــ ــدانی شایســته بوده ایم که بخشی از پویش و شکوفایی آن باشیم . حکیم ارد بزرگ


انــــ ــدیشه عوام ، توان فهم ابعاد بیکران گیتــی را نــــ ــدارد . حکیم ارد بزرگ


آدمهــای فرهمنــــ ــد ، به نیرو و توان خویش باور دارنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


بدتـــ ـرین فرزنــــ ــدان آنانی هســتنــــ ــد که به هــر دلیل ، پدر و مادر ناتوان خویش را رهــا نموده انــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


در گذشــ ـته ، بیشــ ـتـــ ـر تجربه هــای آدمیـــان ، جایی ثبت نمی شد ، اما امروزه اینتـــ ـرنت ابزاری اســت ، برای ثبت تجربه هــا و بالنــــ ــدگی بیشــ ـتـــ ـر .  حکیم ارد بزرگ


فرزنــــ ــدان خویش را ، با آموزش درســت اینتـــ ـرنت ، پیشگام جهــان آینــــ ــده سازیم .  حکیم ارد بزرگ


پدر و مادر خویش را ، بی دریغ ســتایش کنیم و آنهــا را غرق بوسه سازیم . حکیم ارد بزرگ 


نظام آموزشی که در آن تشــ ـویق جایی نــــ ــدارد بیمار و بی ارزش اســت .  حکیم ارد بزرگ 


ســتایشگری و تشــ ـویق هنر اســت ، هنری که با آن می توان ناراســت تـــ ـرین آدمیـــان را هم ، دلپسنــــ ــد نمود .  حکیم ارد بزرگ


همسایگان خوب ، بهتـــ ـرین پشــ ـتــیبانان ما هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


مهــر خویش را ، از همسایگان دریغ نکنیم . حکیم ارد بزرگ


در زنــــ ــدگی همسایگان ، تجسس نکنیم . حکیم ارد بزرگ


ســتایشگر همسایگان خوب خویش باشیم . حکیم ارد بزرگ


بهتـــ ـرین همسایگان ما، آنانی هســتنــــ ــد ، که همواره لبخنــــ ــدی بر لب دارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


همراه و غمخوار همسایگان خویش باشیـــد ، اما نه آن انــــ ــدازه که دیوار ادب فرو ریزد . حکیم ارد بزرگ


همسایــه خوب ، ســتودنیســت چرا که مایــه امنیت و آرامش اســت . حکیم ارد بزرگ


همیشه بین خود و همسرت بازه ای را نگاهدار تا به خواری گرفتار نشــ ـوی .  حکیم ارد بزرگ


دوســت و همراه نزدیک فرزنــــ ــدان خویش باشیم ، تا آنهــا گرفتار گردباد دوســتان ناباب نشــ ـونــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


سرنگونی ، با آدمهــای شــ ـتابنــــ ــده و عجول زاده می شــ ـود .  حکیم ارد بزرگ


نفرین به دلی که آه ســتمــدیـــدگان را نمی شنود ، و دســت گیر آدمیـــان نمی شــ ـود .  حکیم ارد بزرگ


از آه و نفرین بزرگان و ریش سپیـــدان ، بایـــد تـــ ـرسیـــد .  حکیم ارد بزرگ


آزادی را بایـــد شکافت و در مورد هــر بخش از آن ، نظرخواهی عمومی برپا کرد ، چون آزادی ، تـــ ـرجمه رای و نظر مردم اســت .   حکیم ارد بزرگ


تنهــا مردم سالاری و دموکراسی ، دانش اجتماعی عوام را بالا خواهد برد . حکیم ارد بزرگ


جشن هــای خویش را ، با دعوت همسایگان ، باشکوهتـــ ـر برگزار کنیم . حکیم ارد بزرگ


فریـــادرس پاکزاد اســت ، او گوشش پیشــ ـتـــ ـر تــیز شده و آماده کمک رسانی اســت . حکیم ارد بزرگ


خاموشی بیشه نبرد ، فریـــادهــا در سینه دارد . حکیم ارد بزرگ


سخنان وایبری

جملات کوتاه بزرگان بیشترین حجم اطلاعات با ارزشی است که امروزه در شبکه های مجازی اندرویدی همچون وایبر ، لاین ، تانگو و... در حال گردش است که صد البته بخش بسیار زیادی از جملات فلسفی و سنگین مربوط به آموزه های حکیم ارد بزرگ است که امروز تعدادی از آنها را تقدیم شما دوستان خوبم می کنم :


رسانه هــای آزاد ، بایـــد زبان و دهــان مردم باشنــــ ــد ... حکیم ارد بزرگ


آزادی نیـــازمنــــ ــد نگهداری و نگهبانی اســت . حکیم ارد بزرگ


با آدمهــایی که همواره از شما می خواهنــــ ــد سخنان شان را به این و آن نگوییـــد ، کمتـــ ـر گفتگو کنیـــد . حکیم ارد بزرگ


اگر همسران رازهــای زنــــ ــدگی خویش را بیرون نبرنــــ ــد ، کمتـــ ـر به غم جدایی گرفتار می آینــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


نمی توان امیـــد داشــ ـت ، آدم هــای کوچک رازهــای بزرگ را نگاه دارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


بخشنــــ ــده از دســت نمی دهد ، او همواره بدســت می آورد .  حکیم ارد بزرگ


باران ، مهــر آسمان اســت ، هماننــــ ــد آدمیـــان مهــرورز و بخشنــــ ــده ایی که می بارنــــ ــد ، برای شادی همگان . حکیم ارد بزرگ


اگر آدمیـــان می دانســتنــــ ــد ، بخشنــــ ــدگی چه داشــ ـته بزرگیســت ، هیچگاه از آن دوری نمی کردنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


بخشنــــ ــدگان ، فرمانروایـــان بی تاج و تخت میـــانه مردم انــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


نقد کننــــ ــده ایی که نکات درســت و مثبت را نمی بینــــ ــد ، و مــدام از زشــ ـتــی هــا و اشــ ـتباهــات دیگران سخن می گویـــد ، حرافی بیش نیســت . حکیم ارد بزرگ


برای رسیـــدن به جایگاهی بالاتـــ ـر ، گذشــ ـت را نیز بیـــاموزیم .  حکیم ارد بزرگ


به هنگام دیـــدار یـــاران از سفر برگشــ ـته ، شیرینی ببخشاییم . حکیم ارد بزرگ


با بدیــهــای دیگران ، دل خویش را به سیـــاهی نکشیم ، همواره نگاهمان ، به راســتــی باشد و مهــربانی . حکیم ارد بزرگ


زمانی که نیروهــای درون خویش را انکار کنیم ، نگرانی به دیـــدارمان می آیـــد .  حکیم ارد بزرگ


زنــــ ــدگی را برای هم ، هــر روز ، شیرینتـــ ـر از پیش سازیم . حکیم ارد بزرگ


بخشایش ، پایکوبی مهــر اســت ، در روان آدمی  . حکیم ارد بزرگ


ناتوان تـــ ـرین آدمیـــان ، آنانی هســتنــــ ــد که نیروی بدنی خویش را به رخ دیگران می کشنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


پوزش خواســتن از پس کار ناشایســت ، بسیـــار زیباســت و نشان پختگی روان . حکیم ارد بزرگ


 رسیـــدن به راســتــی و درســتــی ، چنــــ ــدان سخت و پیچیـــده نیســت ، چه خوب اســت ، کمی به سرشــ ـت و منش کودکی برگردیم . حکیم ارد بزرگ


خود کامگان ، در ژرفنای وجود خویش گم می شــ ـونــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


روان زخمی ، در تنهــایی ، عفونی و خطرناک می گردد ، بایـــد وارد گروه هــای فعال اجتماعی و شاد شد . حکیم ارد بزرگ


روان پاک ، برای همگان ، آرزوی بهــروزی و شادمانی می کنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


کردار و رفتار ناپسنــــ ــد را ، با دارایی زیـــاد هم ، نمی توان پنهــان ساخت . حکیم ارد بزرگ


روان آدم هــای شاد ، از بیماری و نابودی ، به دور اســت . حکیم ارد بزرگ


خیزش درونی ، برای بهــروزی هــر چه بیشــ ـتـــ ـر ، نیرویی اســت که بسیـــاری آن را نــــ ــدارنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


خودت را بشناس و به آن ببال . حکیم ارد بزرگ


خـــردمنــــ ــدان ، روانی آرام و دلی سرشار از مهــر دارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


تنهــایی ، برای جوان ارزشمنــــ ــد و برای پیر آزار دهنــــ ــده اســت . حکیم ارد بزرگ


آدمهــای بزرگ و انــــ ــدیشمنــــ ــد ، بسیـــار اشک می ریزنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


زنــــ ــدگی ، از بودن آغاز و تا شدن ، پی گرفته می شــ ـود .  حکیم ارد بزرگ


زیبارویـــان ، با ادب و منش نیکو ، فرشــ ـته و پریزاد می گردنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


چگونه بر کاخ هــای فرمانروایـــان گذشــ ـته خـــرده می گیریم ؟ این کاخ هــا نماد و نگار سرزمین ما ، در برابر دیگر سرزمینهــا بوده اســت . در ارزیـــابی گذشــ ـته ، بایـــد دیـــدی فراخ داشــ ـت . حکیم ارد بزرگ


کشــ ـوری که دارای سیـــاســتمــداری بی باک اســت ، همه مردمش دلیر می شــ ـونــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


قهــرمان هــای آدمهــای کوچک ، هماننــــ ــد آنهــا زود گذرنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


سیـــاســتمــدار ناتوان ، کارش هــرز نیروهــاســت . حکیم ارد بزرگ


 سرپرســت وراج ، شایســته پیشــ ـوایی نیســت . حکیم ارد بزرگ


مهمتـــ ـرین کار سرپرســت ، انجام درســت کاریســت ، که بر دوش گرفته اســت . حکیم ارد بزرگ


 آدم هــای توانا ، براســتــی ارزش "زمان" را می داننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


به سادگی ، می توان آینــــ ــده جوانان را از روی آرزوهــایشان پی برد . حکیم ارد بزرگ


برآزنــــ ــدگان ، شادی آفرین هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


سرآمــد این جهــانی شما هــر چه بزرگتـــ ـر باشد ، سرنوشــ ـت زیباتـــ ـری در برابر شماســت . حکیم ارد بزرگ


هیچ فرازی ، در برابر آدم هــای پاکباخته ، توان ایســتادگی نــــ ــدارد .  حکیم ارد بزرگ


نادانی و پســتــی کسی در گذشــ ـته ، نمی توانــــ ــد دلیلی برای نابودی خانــــ ــدان او باشد .  حکیم ارد بزرگ


گفتگو با آدمیـــان تـــ ـرسو ، خواری بدنبال دارد .  حکیم ارد بزرگ


از "ارد" می پرسنــــ ــد از کجا بدانیم که عاشق شده ایم ؟ به آنهــا می گویم : برای یک خواســته ، زمان انــــ ــدکی می گذاریم و برای عشق ، روزهــا و شب هــایمان را بی دریغ می بخشیم ، انــــ ــدیشه آدم عاشق به دور عشق پیوســته در حال چرخش اســت ، او وابســته اســت ، وابســته به چیزی که شیفته آن اســت . حکیم ارد بزرگ


برآزنــــ ــدگان ، شادی آفرین هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


انــــ ــدکی از آدمیـــان ، تنهــا به آرمان می انــــ ــدیشنــــ ــد ، و بسیـــار کسان که آرمانشان تنهــا ، خانه نشین نمودن همان گروه کوچک اســت . حکیم ارد بزرگ


برنامه داشــ ـتن ، ویژگی آدمهــای کارآمــد اســت . حکیم ارد بزرگ


گیتــی دارای ساختاری سازمان یـــافته اســت ، این ساختار به آن پویـــایی بخشیـــده ، و برآینــــ ــدی شگرف در پی داشــ ـته اســت . حکیم ارد بزرگ


شکســت هــای زنــــ ــدگی ، درهــای پیروزی را می گشاینــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


ریشه شکســت هــای بزرگ ، از ناراســتــی هــای بسیـــار کوچک ، سرچشمه می گیرنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


فرومایگان ، پس از پیروزی ، همآورد شکســت خورده خویش را به ریشخنــــ ــد می گیرنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


 آموختن روش هــای بهتـــ ـر زیســتن از دیگر سرزمین هــا با میــهن پرســتــی در تضاد نیســت . حکیم ارد بزرگ


 این اشــ ـتباه اســت که همبســتگی ملی و میــهنی خویش را در رخدادهــای شــ ـوم و جنگ بجوییم . جشن هــا و کار و کوشش هــای میــهنی می تواننــــ ــد نماد همبســتگی ملی باشنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


مردم نادان و ناتوان ، همواره به دنبال برپایی دوباره دســتگاه پادشاهی و سلطنت هســتنــــ ــد  . حکیم ارد بزرگ

 
عشق از آدمی قهــرمان می سازد ، نه گوشه گیری غمگین و پریشان . حکیم ارد بزرگ
 

عشق یگانه اســت ، در درون آدم عاشق ، رســتاخیز و توفانی بزرگ برپاســت . حکیم ارد بزرگ


 آزادی را با پسونــــ ــد و پیشــ ـونــــ ــد ، ناکارا و نابود نکنیم . حکیم ارد بزرگ


دشمنان انــــ ــدیشه ما هم ، بایـــد آزاد باشنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


برآزنــــ ــدگان گرما بخشنــــ ــد ، سخن و گفتار آنان ، راه روشن آینــــ ــدگان اســت . حکیم ارد بزرگ


صدهــا بار دختـــ ـرهــا برایم نوشــ ـته انــــ ــد که جوانی شان به پایـــان رسیـــد اما خواســتگاری برایشان نیـــامــد ! به آنهــا می گویم : حال که خواســتگار نمی آیـــد ، شما به خواســتگاری مرد شایســته زنــــ ــدگی خود برویـــد . حکیم ارد بزرگ


پدران و مادرانی که فرزنــــ ــدان خود را در کوچه و خیـــابان رهــا می کننــــ ــد ، بزهکار و شایســته سرزنش هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


مهمتـــ ـرین کار پدر و مادر ، پس از آغاز زنــــ ــدگی زناشــ ـویی فرزنــــ ــد ، این اســت که زنــــ ــدگی مشــ ـتـــ ـرک آنهــا ادامه یـــابد . حکیم ارد بزرگ


مادران بایـــد دختـــ ـران نوجوان خویش را با داســتان هــا و خاطرات کوتاه و پنــــ ــد آموز نسبت به خطرات پیش رویشان ، آگاه نماینــــ ــد ، پیش از آنکه دوســتانشان ، با داســتانهــای شیرین دلبرانه ، آنهــا را به ناکجاآباد بکشاننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


کاری نکنیـــد که موجب سوءظن همسرتان نسبت به شما شــ ـود ، سوءظن محکمتـــ ـرین بناهــای زنــــ ــدگی زناشــ ـویی را نیز ، از هم پاشیـــده اســت . حکیم ارد بزرگ


حکیم ارد بزرگ : میهن دوستی ، هنر برآزندگان نیست که آرمان آنان است .

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ

فراموش نشدنی ترین آموخته ها ، آنهایی است ، که اندوهی فراوان برای بدست آوردنشان کشیده ایم .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


پند و اندرزهای پیران ، آخرین تیرهای آن ها ، برای ادامه زندگی ، در دودمانهای آینده و پسین است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سخن مهر آمیز و دلگرم کننده ، می تواند از فانوس کوچک ، ستاره بسازد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


میهن دوستان ، آبادگرند نه کشتارگر ... حکیم ارد بزرگ Great Orod


پرچم یک سرزمین ، باید نماد مهر ، آزادی و امنیت باشد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


ارتشیان تنها نگاهبان "پرچم و شرف" یک سرزمین نیستند ، همه مردم ، بویژه اهل فرهنگ ، هنر ، دانش و صنعت ... همه باید پاسبان آن باشند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


مردان و زنان کهن ، با مهربانی در بین مردم سرزمین خویش ، همبستگی و دوستی می آفرینند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


چه نیک مردان و زنان برآزنده ایی که همچون باران می بارند ، برای شکوفا شدن اندیشه آیندگان .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


سخن برآزندگان ، آهنگ خیزش بیشتر است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


برای آنکه روانت را بپروری ، در آغاز با خود یکی شو . حکیم ارد بزرگ Great Orod


عشق نباید آدمی را به گوشه نشینی وادار کند ، این شیفتگی باید توان پرتاب انسان ، به سوی آرمان های راستین را داشته باشد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


 دلباختگی ، خواستی جاودانه است ، هر کششی عشق نیست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


عشق ، تنها با از خودگذشتگی ارزش می یابد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


بدترین گونه عشق ، دلدادگی به آدمی دیگر است به جای چنین دلدادگی باید عاشق انسانیت ، میهن ، آزادی و شرف یک سرزمین بود . حکیم ارد بزرگ Great Orod

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ


هر حماقتی ، شجاعت و بی باکی نیست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سرزمین روان ما ، میدان کینه توزی ، و دشمنی های بیهوده نیست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سیاستمدار شایسته ، باید توان پوزش از مردم را نیز داشته باشد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


چه کوچک و ناتوان هستند کسانی که هدفشان ، نابود کردن دانش و هنر دیگران است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


 آدمهای ناتوان ، شهرت را بد می شمارند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


آگاه ، بر داشته های خود بیناست .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


مردمداری ، بهترین خوی یک سیاستمدار است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


بخت آدمی به گذشتگان ، آیندگان و همچنین گیتی گره خورده است .  حکیم ارد بزرگ Great Orod 


یکی از مهمترین وظایف پدران و مادران این است که بدون خجالت و پرده پوشی ، بسیار شفاف و روشن درباره مسایل جنسی و سوء استفاده های احتمالی دیگران به فرزندان خویش آگاهی های لازم  را بدهند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


همای پادشاهی بر شانه همه مردم یک کشور خواهد نشست هنگامی که آنها به  دموکراسی و مردمسالاری رسیده باشند .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


ادبیات درست ، نخستین نشان یک سیاستمدار خوب است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سیاستمدار نیکخو ، سرایشگر آزادی و آزادیخواهی است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


انتخابات درست و سازنده ، نخستین داروی دردهای یک سرزمین است  . حکیم ارد بزرگ Great Orod


در کشوری که احزاب و گروههای سیاسی مردمی وجود ندارند ، انتخابات هر بار ، بیشتر از پیش ، به پلشتی می گراید . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سیاستمدار باهوش ، بیش از همه ، به دنبال شناخت و درک افکار عمومی است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


خردمند ، در شوخی زیاده روی نمی کند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


فرمانروایی که نتواند پیشدار بیداد بزهکاران و چپاولگران باشد ، شایستگی دیوانسالاری را ندارد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


سیاستمداران توانا در برکناری کارمند بد نام ، زمانی را از دست نمی دهند ، چون می دانند در دید مردم ، سیاهی کار بزهکار ، خیلی زود دامن آنها را نیز خواهد گرفت . حکیم ارد بزرگ Great Orod


میهن دوستی ، هنر برآزندگان نیست که آرمان آنان است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


 چه فریست زندگی را ، آنگاه که برآزندگان و اساطیر را نشناسی و بی ره توشه ایی پرواز کنی ؟. حکیم ارد بزرگ Great Orod

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ

حکیم ارد بزرگ Orod Bozorg

بیوگرافی حکیم ارد بزرگ


جملات بزرگان , سخنان آموزنده , سخنان ارد بزرگ ، سخنان حکیم ارد بزرگ ، سخنان ناب , سخنان بزرگان , سخنان حکیمانه ,  پند بزرگان , پندهای بزرگان , سخنان حکیمان , سخنان اندیشمندان , پندبزرگان  , سخن حکیمان , اندیشمندان , پند های بزرگان , جاودانه ها , سخنان اندیشمندان , سخن اندیشمندان  , سخنان اندیشمندان بزرگ  , سخنان حکیمان , پندهای بزرگان , پند از بزرگان , پند حکیمان , جملات اندیشمندان , حکیمان , گفته بزرگان , سخنان ماندگار  , سخنان بزرگان و اندیشمندان , سخنان حکما , سخنان بزرگان در مورد ادب , سخن حکیمان , سخنان ارد بزرگ در مورد عشق , سخنان حکیمان بزرگ , سخنان ارزشمند دانشمندان , شیرین ترین سخنان , سخنان بزرگان در مورد زندگی , سخنان بزرگان و حکیمان , گفته های دانشمندان , سخنان بزرگان غرب , سخنان بزرگان درمورد دخالت درکار دیگران , درمورد سیاست , سخنان بزرگان و اندیشمندان جهان , سخنان دانشمندان , سخنان بزرگان در مورد سیاست , گفته های حکیمان , جملات حکیمان , گفته ها بزرگان , سخنان بزرگان در مورد سختی زندگی , گفته ها و سخنان بزرگان , پندهای حکیمان , سخنان حکیمان جهان  , سخنان حکیمان و بزرگان , سخنان حکیمان  , جملات اندیشمندان  , سخنان بزرگان در مورد طبیعت  , سخنان بزرگان در مورد بی ادبی , سخنان وپندهای بزرگان , پند های بزرگان , سخن حکما , جمله های اندیشمندان , جملات اندیشمندان بزرگ  , سخنان زیبا در مورد طبیعت , سخنان شیرین , پند بزرگان درباره عشق , سخن حکیمان بزرگ , سخنان بزرگان در مورد وطن دوستی

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ

رنگ های رنگین کمان ، به زندگی و شادی نزدیک ترند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


خردورزی ، آدمیان را پاک خواهد نمود . حکیم ارد بزرگ Great Orod


آنانیکه تنها به خود می اندیشند ، براستی بزهکارند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


بدبخت کسی است ، که نمی تواند ناراستی خویش را درست کند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن . حکیم ارد بزرگ Great Orod


هنگام گام برداشتن به سوی آرمان های بزرگ ، تنها به توانایی های خود اندیشه کن . حکیم ارد بزرگ Great Orod


همیشه در پی سرنوشتی بهتر برای خود باش ، توان آدمی را پایانی نیست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


آرمان ما نباید زندگی دیگران را نابود سازد ، آرمانی ارزشمند است ، که بهروزی همگان را در پی داشته باشد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


نگاه خردمندان به ریشه ها می رسد ، و دیگران به شاخه ها .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


هم رنگ دیگر کسان شدن ، باور هیچ کدام از بزرگان نبوده است .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


نیک رفتاری ، نشان خودساختگی است . حکیم ارد بزرگ Great Orod

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ


بدخو ، زندگی اش کوتاه است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


آنکه همسایه مرگ است ، از چیزی نمی هراسد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


خرد ، ابزار توانایست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


مردم آدم های صبور و یا ساکت را با ادب می نامند ، حال آنکه خموشی و صبوری سنجشی درست برای با ادب دانستن نیست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


 ادب خویش را هیچگاه فرو مگذار ، با وجود آنکه مورد ریشخند باشی. حکیم ارد بزرگ Great Orod


خردمندان را می توان به سادگی از میان برداشت ، اما هیچ سیلابی ، توان نیستی اندیشه آنها را ندارد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


بسیاری از جنگ ها ، بازتاب نا آگاهی است  . حکیم ارد بزرگ Great Orod


نرمدلی و نرمش از آدمیست و سنگدلی و سختسری ، خوی اهریمن . حکیم ارد بزرگ Great Orod


پرسشگری ، خصلت نیک کودکی است ، که آن را باید تا پایان زندگی به همراه داشت .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


خردمندان ، تجربه ها و آموزه های خویش را ، بی دریغ بیان می کنند .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


آنکه پرسشهای پراکنده ، در وادی های گوناگون را همزمان می پرسد ، تنها می خواهد زمان و نیروی استاد را تباه کند .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


برای بدست آوردن خرد ، باید کاوید و پژوهش نمود و از تجربه ها بهره گرفت .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


اندیشه و خرد خویش را به رخ این و آن نکشیم ، بیاموزیم که چگونه با دیگران رفتار کنیم . حکیم ارد بزرگ Great Orod


هیچ آموزگاری ، سختگیرتر و راستگوتر از زمان نیست .  حکیم ارد بزرگ Great Orod

 great orod ,ارد بزرگ,حکیم ارد بزرگ,hakim orod bozorg , مشاهیر ایران ,  عکس چهره های ماندگار,mojtaba shoraka,مجتبی شرکاء  ,دانشمندان ایران, ارد شرکا,بزرگترین فیلسوف معاصر,استاد ارد بزرگ,دانشمند ارد بزرگ,بزرگترین اندیشمند جهان,بزرگترین متفکر جهان,بزرگترین فیلسوف تاریخ

کودکان سرزمین دروغ ، راستگو نخواهند شد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


میهمانی های فراوان از ارزش آدمی می کاهد، مگر دیدار پدر و مادر. حکیم ارد بزرگ Great Orod


آدمیان با یکدیگر یکی نیستند ، زنان و مردان ، هر یک بگونه ایی می اندیشند ، یکی دانستن آدمیان درست نیست . حکیم ارد بزرگ Great Orod


کسانی که احساسات دیگران را به ریشخند می گیرند ، جنایتکارند . حکیم ارد بزرگ Great Orod


کسانی که پیوسته از دشمن خویش یاد می کنند ، نادانسته ، او را بزرگ و بزرگتر می کنند .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


دشمنی ، به آدمی این زمان را می دهد که توانایی های خویش را باز شناسد .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


اگر شیفته کارت نباشی ، روانت بیمار می شود و در پایان ، پیکرت از پای در خواهد آمد . حکیم ارد بزرگ Great Orod


گاهی تنها راه درمان روانهای پریشان ، رفتن به سوی رخدادهای تازه است . حکیم ارد بزرگ Great Orod


اندیشمندان ، همواره بدنبال پیدا کردن راهی مناسب ، برای بهبود زندگی آدمیان هستند .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


برای کشوری که خردمندانش خانه نشین باشند ، باید گریست .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


 نم نم باران ، آرام خاک و دانه را بیدار می کند ، خرد هم ناگهان پدید نمی آید ، زمانی بس دراز می خواهد ، و روانی تشنه آموختن . حکیم ارد بزرگ Great Orod


خردمندان ، همچون باران بر اندیشه های تشنه می بارند و دگرگونی های آینده را نوید می دهند .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند ، انگیزه زندگی می دهد .  حکیم ارد بزرگ Great Orod


 دلدادگی به میهن ، نشان پاکی روان آدمیست .  حکیم ارد بزرگ Great Orod

تنهــایی را برای دشمن خویش نیز آرزو نکنیـــد . حکیم ارد بزرگ


بکارگیری آشنایـــان ناکارا ، در یک گردونه کاری ، برآینــــ ــدی تلخ در پی خواهد داشــ ـت . حکیم ارد بزرگ


آدمیـــان تنــــ ــدخو و خشمگین را ، از دســتگاه سیـــاسی دور کنیم . حکیم ارد بزرگ


مردم ، شاگرد سیـــاســتمــداران نیســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


نام سیـــاســتمــداران مهــربان و بخشنــــ ــده ، جاودانه اســت . حکیم ارد بزرگ


نگهبانی از داشــ ـته هــای یک کشــ ـور ، برای سیـــاســتمــداران ، یک هنجار همیشگی اســت و انجام آن خودســتایی نــــ ــدارد . حکیم ارد بزرگ


آرمان آدمهــای کارآمــد ، پیـــدا نمودن راهی مناسب ، برای ساختن ایـــده هــاســت . حکیم ارد بزرگ


تنهــایی را برای دشمن خویش نیز آرزو نکنیـــد . حکیم ارد بزرگ


زمانه به ما می آموزد ، بسیـــاری از بایـــد هــا و نبایـــدهــا ، خنــــ ــده آور بوده انــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


کسی که فریفته نگاهی می گردد ، توان رهــا نمودن دیگران را نــــ ــدارد .  حکیم ارد بزرگ



بزرگترین فیلسوف جهان , great orod , orod , hakim orod bozorg , چهره های ماندگار , مشاهیر خراسان شمالی ,مشاهیر شیروان , بزرگترین اندیشمند معاصر ,بزرگترین فلاسفه تاریخ,بزرگترین فیلسوف معاصر,عکس ارد کبیر,مجتبی شرکا,ارود بزرگ,اورد بزرگ,ارد بزرگ, عکس سخنان حکیمانه,عکس ارد بزرگ,عکس سخنان بزرگان,جملات بزرگان با تصویر,عکس حکیم ارد بزرگ, بزرگترین متفکر جهان

خوار نمودن هــر آیین و نژادی ، به کوچک شدن خود ما خواهد انجامیـــد.  حکیم ارد بزرگ


تنهــا کسی که دلیل خواری همیشگی ما می شــ ـود ، خود ما هســتــیم .  حکیم ارد بزرگ


آنکه پوزش نمی دانــــ ــد چیســت ، دوســت خوبی نیســت . حکیم ارد بزرگ


 نرمش و سازگاری با گیتــی ، ما را آرام خواهد ساخت . حکیم ارد بزرگ


گیتــی زایشگر اســت ، پویشی آرام در همه گونه هــای آن ، دیـــده می شــ ـود . حکیم ارد بزرگ


مادر و پدر ، زنــــ ــدگیشان را با فروتنی به فرزنــــ ــد می بخشنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


جایی که خـــردمنــــ ــدان خوار باشنــــ ــد ، شــ ـورش هــا و رســتاخیزهــای بی سامان ، میـــدان داری می کننــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


دانش امروز ، فر بسیـــاری در پی داشــ ـته ، ولی نیروی جاری سازی آرامش در روان ما را نــــ ــدارد . آسودگی و آرامش ، در سخن خـــردمنــــ ــدان اســت . حکیم ارد بزرگ


نقادی و ارزیـــابی به معنای تحقیر نمودن و نابود ساختن انرژی دیگران نیســت . حکیم ارد بزرگ


 توسعه آزادیــهــای عمومی موجب رشد در بسیـــاری از زمینه هــا ، همچون فرهنگ و هنر ، اقتصاد و صنعت ، دانش و آموزش و زنــــ ــدگی اجتماعی و ... می گردد . حکیم ارد بزرگ


مرگ و پایـــانی نیســت ، دگرگونی و آمیختگی با گیتــی ، آینــــ ــده همه زنــــ ــدگان اســت . حکیم ارد بزرگ


 مهــربانان ، با سرشــ ـت پاک گیتــی آمیخته انــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


گیتــی را در مهــربانی می بینم . حکیم ارد بزرگ

تنهــایی ، سم کشنــــ ــده زنــــ ــدگی اســت . حکیم ارد بزرگ


 توانایی ، از پس آگاهی و کوشش بسیـــار ، بدســت می آیـــد . حکیم ارد بزرگ


آزادی ، در نهــایت فساد را از بین می برد و پویش و رشد یک سرزمین را به ارمغان می آورد . حکیم ارد بزرگ


دشمن ! دشمن اســت ، فریب زبان چرب او را مخور .  حکیم ارد بزرگ


 تنهــایی ، سم کشنــــ ــده زنــــ ــدگی اســت . حکیم ارد بزرگ


از صوفی مسلکان و مرداب انــــ ــدیشه هــای هنــــ ــدی و چینی دوری کنیـــد . حکیم ارد بزرگ


پیـــامــد دانایی ، پذیرفتن بار سامانــــ ــدهی دیگران اســت .  حکیم ارد بزرگ


امیـــدی به آینــــ ــده دانایی که چشم به دهــان نادان دارد ، نمی رود .  حکیم ارد بزرگ


 بینشی که همه چیز را خوب و یـــا بد می پنــــ ــدارد ، درســت نیســت . بایـــد تـــ ـرازوی خـــرد و انــــ ــدیشه را ، همواره در زنــــ ــدگی به کار گرفت . حکیم ارد بزرگ


 کسی که خود را دوســت نــــ ــدارد ، به سادگی به جایگاه و حریم دیگران نیز ، یورش می برد . حکیم ارد بزرگ


نابکارتـــ ـرین آدم هــا ، برای رشد خود ، به جایگاه دیگران می تازنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


اگر پنــــ ــداری توان پیش بردن ما را نــــ ــداشــ ـته باشد ، همان بهتـــ ـر که زودتـــ ـر رهــایش کنیم .  حکیم ارد بزرگ


رویـــا پردازی که کارآفرین هم باشد ، می توانــــ ــد سرچشمه دگرگونی هــای بسیـــار شــ ـود .  حکیم ارد بزرگ


پنــــ ــدار هــای خواب و بیـــداری ما ، اگر ادامه یـــابنــــ ــد و با کار همراه شــ ـونــــ ــد ، بی شک کم کم ساخته خواهنــــ ــد شد .  حکیم ارد بزرگ


سخن و مهــر پاک ، بر روان آدم پلیـــد ، کارساز نیســت .  حکیم ارد بزرگ


آزادی را نمی توان با هزار سخن نیز تعریف نمود ، آزادی یک پروسه ی در هم تنیـــده و کلان اســت که برای پیـــدایش آن ، نیـــاز به همراهی تمامی مردم یک سرزمین دارد . حکیم ارد بزرگ


 در تاریکتـــ ـرین شب هــای ســتم ، روشنتـــ ـرین ســتاره هــای رهــایی ، زاده می شــ ـونــــ ــد . حکیم ارد بزرگ



بزرگترین فیلسوف جهان , great orod , orod , hakim orod bozorg , چهره های ماندگار , مشاهیر خراسان شمالی ,مشاهیر شیروان , بزرگترین اندیشمند معاصر ,بزرگترین فلاسفه تاریخ,بزرگترین فیلسوف معاصر,عکس ارد کبیر,مجتبی شرکا,ارود بزرگ,اورد بزرگ,ارد بزرگ, عکس سخنان حکیمانه,عکس ارد بزرگ,عکس سخنان بزرگان,جملات بزرگان با تصویر,عکس حکیم ارد بزرگ, بزرگترین متفکر جهان

 تـــ ـرس از جدایی ، جدایی به بار می آورد . حکیم ارد بزرگ


 نام دیگر کوچ ، امیـــد اســت .  حکیم ارد بزرگ


جهــان ، گســتـــ ـره ناامیـــدی نیســت . حکیم ارد بزرگ


همه ما آدمیـــان ، در برابر زیســتگاه خویش مسئولیم . حکیم ارد بزرگ


حتــی در کاخ هــای ویران شده سرزمین مادریمان ، می توان هزاران هزار چشمه جاری دیـــد . می توان فریـــادهــای پدرانمان را شنیـــد که می گوینــــ ــد ایرانیـــان بایـــد پیشــ ـتاز ، در همه عرصه هــا باشنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


واژه هــا سرشار از آموزه هــاســت ، ارزش آنهــا همپای زنــــ ــدگی اســت .  حکیم ارد بزرگ


همواره نگاهمان بر روشنایی باشد و راســتــی ، اینگونه راههــای آینــــ ــده ، روشن اســت و هموار .  حکیم ارد بزرگ


سخنان برگزیـــده بزرگان ، شاه کلیـــد درهــای بســته زنــــ ــدگیســت . حکیم ارد بزرگ


شــ ــرف ، در آزادی و آزادگی اســت و این خواســت و سخن همیشگی "ارد" بوده اســت . حکیم ارد بزرگ


داســتان کوتاه همواره زیباســت ، چرا که خواننــــ ــده با شیره و جان انــــ ــدیشه نویسنــــ ــده روبروســت . حکیم ارد بزرگ


زنــــ ــدگی ، میـــدان ادامه راه نادرســت نیســت ، هــر گاه پی به ناراســتــی راه خود بردیم ، بایـــد به سرچشمه پاکی روان خویش باز گردیم . حکیم ارد بزرگ 


دوســتان فراوان برای یک جوان ، نشان دهنــــ ــده کامیـــابی در زنــــ ــدگی نیســت ، بلکه نشان نابودی زمان ، به گونه ای گســتـــ ـرده اســت . حکیم ارد بزرگ 


اگر آغاز زنــــ ــدگی ات ، با شادی و روز همراه بود ، در جســت و جوی چراغ و پناهگاهی برای شبانگاهــان باش ، و اگر آغازش رنج و سیـــاهی بود از امیـــد در خود چراغی بیـــافروز ، که پگاه خوشبختــی نزدیک اســت . حکیم ارد بزرگ 


نوا زنــــ ــده اســت یـــا مرده ؟ رنگ هــا بخشی از پیکره ایی زنــــ ــده انــــ ــد یـــا مرده ؟ ! آذین بنــــ ــد و رخت چگونه؟ ، اگر به این پرسش هــا خوب بنگریم ، خواهیم دیـــد همه آنهــا دارای روان و نیرو هســتنــــ ــد . یک آوای زیبا می توانــــ ــد ، ما را از خود بی خود کنــــ ــد ، رنگی ویژه می توانــــ ــد ، ما را آرامش دهد و یـــا به خشم آورد ، پدیـــده هــای بی جانی همچون نامه و جامه و … به هزار زبان با ما گفتگو می کننــــ ــد ، همه آنهــا در حال سرودن آواز خوش دمادم زنــــ ــدگی هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ 


روان ، همواره تشنه پرواز و بالا بردن خواســته هــای آدمی اســت ، این سرشــ ـت خوب ، همان ریشه بالنــــ ــدگی آدمیســت . حکیم ارد بزرگ


اگر دشمن خطرناکی داری ، بجای پنهــان شدن ، بکوش همگان را از گرفتاری خویش ، با خبر و آگاه سازی .  حکیم ارد بزرگ


کسی که خود را بزهکار می شمارد ، زنــــ ــدانبان وجود خویش اســت ، اگر او را از تنهــایی به در نیـــاوریم ، هــر روز خودش را شکنجه می کنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


روان شایســتگان ، به پدیـــد آورنــــ ــدگی و آفرینش گرایش دارد .  حکیم ارد بزرگ


رود مهــر در این سرزمین جاریســت . آزادی و آزادگی ، خواســت همیشگی ایرانیـــان بوده اســت .  حکیم ارد بزرگ


ارزش پیمان شکن ، به انــــ ــدازه کفن هم نیســت . حکیم ارد بزرگ


جفتت اگر پریـــد ، برای پریـــدن شــ ـتاب مکن . حکیم ارد بزرگ


خوشــ ــرویی ، دارایی با ارزشی اســت . حکیم ارد بزرگ


آدمی ، بخشی از گیتــی اســت و باز در آن آمیخته می گردد .  حکیم ارد بزرگ


ادب و کردار نیک ، از جهــان بزمگاهی خواهد ساخت . حکیم ارد بزرگ


اگر پرواز را باور کنی ، پر و بال خواهی گرفت .  حکیم ارد بزرگ


آرزوهــای خویش را ارزشمنــــ ــد بدان ، که توان پرواز تو ، به سوی آرمان هــاســت .  حکیم ارد بزرگ


آدمی می توانــــ ــد ، بارهــا و بارهــا به شیوه هــای گوناگون ، قهــرمان شــ ـود . حکیم ارد بزرگ


کوهســتان ، نهیب مهــر اســت و دوســتــی . حکیم ارد بزرگ


اگر دل گیتــی را بگشاییم ، این سخن را خواهیم شنیـــد : هــر کنشی واکنشی را در پی دارد ، پس کردار ما ، چه خوب و چه زشــ ـت ، بی بازگشــ ـت نخواهد بود . حکیم ارد بزرگ


سخن بدون پشــ ـتوانه ، گزاف گویی اســت . حکیم ارد بزرگ


آغاز هــا را بایـــد جشن گرفت ، چرا که شیره جهــان ، در بالنــــ ــدگی و زاینــــ ــدگیســت .  حکیم ارد بزرگ


به خواب هــایت دل مبنــــ ــد ، زنــــ ــدگی از آن هوشیـــاران و بیـــدارانی اســت ، که از تنهــایی برون آمــده و برای پیشــ ــرفت به هم پیوســته انــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


سیـــاســتمــدار بزرگ ، نبض رویـــدادهــای آینــــ ــده را در دســت دارد و آنهــا را پیش بینی می کنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


انــــ ــدیشه و سخن نامــداران و اساطیر زاینــــ ــده اســت ، یـــاد آنان برای فرزنــــ ــدان سرزمین خویش ، شادی و امیـــد به ارمغان می آورد . حکیم ارد بزرگ


شکســت ، بن بســت نیســت ، یک پیچ اســت بسوی پیروزی .  حکیم ارد بزرگ


 بیچاره آدمی که ، راه درســت زنــــ ــدگی خویش را از نادان می پرسد . حکیم ارد بزرگ


رسانه هــای تشــ ـویشگر ، بدتـــ ـرین دشمنان سرمایــه گذاری و کار هســتنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


کشــ ـورهــای زیـــاده خواه ، پیشــ ـتازی خویش را ، در نا امنی و پلشــ ـتــی سرزمین هــای دیگر می بیننــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


رهــایی و آزادی آدمی ، برآینــــ ــد خـــرد اســت و دانایی .  حکیم ارد بزرگ


خوشبخت آدمیســت ، که پیمانه زنــــ ــدگی اش ، همواره لبریز از شادیســت . حکیم ارد بزرگ


زیباتـــ ـرین جشن و بزم گیتــی ، نوروز باســتانی ایرانیـــان اســت . حکیم ارد بزرگ


آرمان بزم هــا و جشن هــا ، بخشش شادیســت . حکیم ارد بزرگ


تنــــ ــدرســتــی ، پیش نیـــاز هــر آرمان باشکوهی اســت . حکیم ارد بزرگ 


برای آنکه پرواز کنی ، پیکر خویش را ، به حال خود رهــا مکن . حکیم ارد بزرگ 


پاسداشــ ـت مهــر پدر و مادر ، یکی از بزرگتـــ ـرین خوشبختــی هــاســت . حکیم ارد بزرگ 


زنــــ ــدگی رنج و درد نیســت ، هدیــه ایی اســت برای شاد بودن . مادر گیتــی جام زهــر بر دهــان کودک خویش نمی گذارد ، او می پرورانــــ ــد برای بهــروزی و خوشبختــی . حکیم ارد بزرگ 


دوســتــی با کسی که باورهــایت را نمی پذیرد ، به جایی نخواهد رسیـــد .  حکیم ارد بزرگ


خوشــ ــرویی ، دارایی با ارزشی اســت . حکیم ارد بزرگ



بزرگترین فیلسوف جهان , great orod , orod , hakim orod bozorg , چهره های ماندگار , مشاهیر خراسان شمالی ,مشاهیر شیروان , بزرگترین اندیشمند معاصر ,بزرگترین فلاسفه تاریخ,بزرگترین فیلسوف معاصر,عکس ارد کبیر,مجتبی شرکا,ارود بزرگ,اورد بزرگ,ارد بزرگ, عکس سخنان حکیمانه,عکس ارد بزرگ,عکس سخنان بزرگان,جملات بزرگان با تصویر,عکس حکیم ارد بزرگ, بزرگترین متفکر جهان

دوســتــی که نومیـــدنامه می خوانــــ ــد ، همیشه سوار بر تو ، و پیشدار دورخیزهــای بلنــــ ــدت خواهد بود . حکیم ارد بزرگ


کشــ ـورهــای پیشــ ــرفته و یـــا در حال پیشــ ــرفت اساطیرشان زنــــ ــده انــــ ــد و کشــ ـورهــای عقب افتاده ، اساطیرشان مرده و یـــا افسانه انــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


بزرگی تنهــا در خـــرد و انــــ ــدیشه برتـــ ـر و پیشــ ــرو ، هویـــدا می گردد . حکیم ارد بزرگ


بخت همچون مرغی در گوش ما می خوانــــ ــد و ما را به سویی می کشانــــ ــد . حکیم ارد بزرگ 


بهتـــ ـرین فرزنــــ ــدان ، آنانی هســتنــــ ــد که پدر و مادر خویش را ، به هنگام بیماری و ناتوانی تنهــا نمی گذارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


سرچشمه خوار نمودن دیگران ، بی شــ ــرمی و بی ادبی اســت .  حکیم ارد بزرگ


گذشــ ـتن از سختــی هــای پیش رو ، چنــــ ــدان سخت تـــ ـر از آن چه پشــ ـت سر گذاشــ ـته ایم ، نخواهد بود . حکیم ارد بزرگ


سیـــاســتمــدار بزرگ ، مردم سرزمین خویش را در هیچ کجای دنیـــا از یـــاد نمی برد و همیشه ، پشــ ـتــیبان آنهــاســت . حکیم ارد بزرگ


بی هیچ چشم داشــ ـتــی ، همواره مهــربان باش . حکیم ارد بزرگ


 درازای زنــــ ــدگی ، در بخشنــــ ــدگی و مهــربانی اســت . حکیم ارد بزرگ


جشن هــا ، مهــر ودوســتــی را  صد چنــــ ــدان نموده و زایش و دگرگونی را به ارمغان می آورنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


چراغ جشن و بزم را ، همواره فروزان داریم . حکیم ارد بزرگ


آگاهی ، تنهــا راه رسیـــدن به آزادیســت . حکیم ارد بزرگ


کسی که آزادی می جویـــد ، زنــــ ــدانی برای انــــ ــدیشه هــای دیگر نمی گســتـــ ـرد . حکیم ارد بزرگ


آزادی ، یک فرهنگ پیشــ ــرو برای پویش و رشد بشــ ــری اســت . حکیم ارد بزرگ


تنهــا مردم آزاد و همــدل می تواننــــ ــد سازنــــ ــده یک فرمانروایی بزرگ و نیرومنــــ ــد شــ ـونــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


آزادی بدون باور همگانی و همراهی عمومی پا نمی گیرد . حکیم ارد بزرگ


زنــــ ــدگی با آدمهــای در بنــــ ــد و انکار شده ، لذتــی نــــ ــدارد . حکیم ارد بزرگ


 آزادی همگان را پاس بداریم . حکیم ارد بزرگ


آزادی ، بدون از خودگذشــ ـتگی ، ناکارا و ناتوان اســت . حکیم ارد بزرگ


فرمانروای دانا می دانــــ ــد ، هیچ نــــ ــدایی با کشــ ـتن نابود نمی شــ ـود . حکیم ارد بزرگ


آزادی ، بر فرش سرخ خون ، نمی نشینــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


درخت آزادی ، با خونریزی و کشــ ـتار پا نمی گیرد ، هیچ آدمکشی ، آزادیخواه نیســت . حکیم ارد بزرگ


رشد فرهنگ بشــ ــری ، موجب می گردد که همه خودکامگان جهــان ، نــــ ــدای آزادی و آزادیخواهی سر دهنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


در هــر سرنوشــ ـتــی ، رازی مهم فرو نهفته اســت . حکیم ارد بزرگ


تاوان بزرگی ، تنهــاییســت . حکیم ارد بزرگ


اگر آرمان زنــــ ــدگی خویش را بدانیم ، هــر دم از خانه این و آن ، سر در نمی آوریم . حکیم ارد بزرگ


در دوران زنــــ ــدگی ، تنهــا زمان هــایی برایمان ارزشمنــــ ــد اســت ، که آرمانی را پیگیری می کنیم . حکیم ارد بزرگ


کسی که انــــ ــدیشه اش ، بازیچه اخبار پراکنــــ ــده و روزانه اســت ، هیچ گاه فرصت درســت فکر کردن به آرمان زنــــ ــدگی خویش را نــــ ــدارد . حکیم ارد بزرگ


خوی آدمی ، همواره در پی دگرگونی و آرمانگرایی اســت . حکیم ارد بزرگ


بزرگتـــ ـرین کجرویــهــا را زمانی انجام می دهیم ، که فکر می کنیم دیگر چیزی برای از دســت دادن نــــ ــداریم . حکیم ارد بزرگ


برای رسیـــدن به آرمان ، بایـــد از همه نیروهــایمان بهــره بگیریم ، هــر بار که به در بســته ایی رسیـــدیم ، نبایـــد خویشــ ـتن را سرزنش کنیم . حکیم ارد بزرگ


گام بردار ، راه هــای تازه ، در آرزوی رسیـــدن قدم هــای ما هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


دشمن ابزار نابود ساختن آدمی را ، در درون سرای او جســت و جو می کنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


بزرگتـــ ـرین کارخانه نابودی توانمنــــ ــدی هــا ، آیین آموزشی نادرســت اســت.  حکیم ارد بزرگ


هیچ پیروزی و شکســتــی ، همیشگی نیســت . حکیم ارد بزرگ


بیچاره مردمی که قهــرمان نــــ ــدارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


آدم شایســته ، کسی اســت که با وجود داشــ ـتن دلی خونین از نامردمی هــا ، باز هم مهــربان اســت و یـــاور . حکیم ارد بزرگ


آدمی با کینه ، زنــــ ــدگی را بر دوســتان نیز تنگ می کنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ

 
در هــر سرنوشــ ـتــی ، رازی مهم فرو نهفته اســت . حکیم ارد بزرگ


کارمنــــ ــدان نابکار ، از دزدان و آشــ ـوبگران ، بیشــ ـتـــ ـر به کشــ ـور آسیب می رساننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


از سرباز تـــ ـرسو ، همچون دشمن بایـــد هــراسیـــد . حکیم ارد بزرگ


تنهــا مادر و پدر ، خواســت هــای فرزنــــ ــد را ، بی هیچ چشم داشــ ـتــی برآورده می سازنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ



بزرگترین فیلسوف جهان , great orod , orod , hakim orod bozorg , چهره های ماندگار , مشاهیر خراسان شمالی ,مشاهیر شیروان , بزرگترین اندیشمند معاصر ,بزرگترین فلاسفه تاریخ,بزرگترین فیلسوف معاصر,عکس ارد کبیر,مجتبی شرکا,ارود بزرگ,اورد بزرگ,ارد بزرگ, عکس سخنان حکیمانه,عکس ارد بزرگ,عکس سخنان بزرگان,جملات بزرگان با تصویر,عکس حکیم ارد بزرگ, بزرگترین متفکر جهان

بیـــداری و خیزش مردمی ، بدون آگاهی ، شدنی نیســت .  حکیم ارد بزرگ


خـــردمنــــ ــد ، پلهــای پشــ ـت سر خود را ، نیســت و نابود نمی کنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


بهتـــ ـرین سپر در برابر دشمنان ، خـــرد و انــــ ــدیشه اســت .  حکیم ارد بزرگ


بدخواهــان را با فراموشی و دوری ، نابود کن .  حکیم ارد بزرگ


ســتــیزه جویـــان ، کشــ ـته انــــ ــدیشه هــای پلیـــد خویش خواهنــــ ــد شد .  حکیم ارد بزرگ


بسیـــاری از ســتــیزهــا ، برآینــــ ــد دردهــا و گریــه هــای دوران خـــردسالی اســت .  حکیم ارد بزرگ


برای نزدیکی و همگرایی خانــــ ــدان خویش ، بایـــد دســتگیر یکدیگر شــ ـویم .  حکیم ارد بزرگ


مرد دلیر بهنگام ســتــیز و نبرد ، رایزنی و مشــ ـورت با ریش سپیـــدان را فراموش نمی کنــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


همواره برای پاسخگویی به یورش دشمنان سرزمین خویش ، آماده باشیم . حکیم ارد بزرگ


بیچاره سرزمینی که اساطیرش مرده انــــ ــد ، و مردمش آنقدر واپسگرا شده انــــ ــد که اساطیر زنــــ ــده خود را ، قربانی نام مردگان می کننــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


بزرگان انتقامجو نیســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


آزادیخواهــان ، شایســته تـــ ـرین اساطیر هــر سرزمین هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


مردان و زنان کهن ، برآینــــ ــد و پژواک پاکی و راســتــی هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ

 
بوی خوش زنــــ ــدگی ، در سخن زنان و مردان پاک نهــاد جاریســت . حکیم ارد بزرگ


رســتاخیزهــای مردمی ، بدون همراهی زنان دلیر ، ناممکن اســت چرا که زن ، پرچمــدار وارســتگی ، پاکی و از خودگذشــ ـتگی اســت . حکیم ارد بزرگ


مردان کهن ، مرزداران و پیشاهنگان ، شــ ــرف و امنیت هســتنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


پشــ ـتکار ، گوهــر مردان و زنان فرهمنــــ ــد اســت . حکیم ارد بزرگ


فداکاری زنان ، بسیـــار با ارزشــ ـتـــ ـر از دلیری در مردان اســت . حکیم ارد بزرگ


بزرگی ، بی مهــر و دوســتــی بدســت نمی آیـــد .  حکیم ارد بزرگ


آنانکه تــیشه به ریشه بزرگان سرزمین خویش می زننــــ ــد ، خود و فرزنــــ ــدانشان را بی پناه ساخته انــــ ــد .  حکیم ارد بزرگ


نخســتــین گام بهــره کشان کشــ ـورهــا ، در آغاز نابودی بزرگان آنهــاســت و سپس تاراج دارایی شان .  حکیم ارد بزرگ


در تباری که کهنسالی نیســت ، آرامش به سختــی پیـــدا می شــ ـود .  حکیم ارد بزرگ


کشــ ـوری که دارای سرمایــه گذاری و کارآفرینی نیســت ، توان نگهبانی از دســتاوردهــای آرمانی و میــهنی خویش را نــــ ــدارد .  حکیم ارد بزرگ


مبارزه پیگیر با آلودگی دســتگاه دیوانی ، توان سرمایــه گذاری و کارآفرینی را بیشــ ـتـــ ـر می کنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


چه بسیـــار زنان و مردانی را دیـــدم که به جای گوش کردن به نــــ ــدای عقل و خـــرد ، دامن فریبکاران و جادوگران را گرفته بودنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


 سخنان بزرگان ، جواهــرات با ارزش درون سخنرانی هــاســت . حکیم ارد بزرگ


سخن نیک بزرگان ، راه رسیـــدن به خوشبختــی را کم می کنــــ ــد ، و سخن نادانان تباهی را نزدیک می سازد .حکیم ارد بزرگ


 زمانی از توانایی خویش لذت می بریم ، که در راه بدســت آوردن آن ، کوشش بسیـــار نموده ایم . حکیم ارد بزرگ


از نامهــربانان دوری کنیـــد تا از آتش خشم و کین آنهــا در امان مانیـــد . حکیم ارد بزرگ


شادی ، پایکوبی گیتــی ، در درون ماســت . حکیم ارد بزرگ


سخنان بزرگان را بایـــد بارهــا و بارهــا نوشــ ـت ، تا در ذهن و انــــ ــدیشه مانــــ ــدگار شــ ـونــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


بیشــ ـتـــ ـر سخنانی که به پادشاهــان گذشــ ـته نسبت می دهنــــ ــد ، دروغ و بی پایــه و اساس اســت . حکیم ارد بزرگ


پدران و مادران شایســته ، میـــان فرزنــــ ــدان خویش ، فرق نمی گذارنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ


شادی و امیـــد روان آدمی را می پرورد ، گر چه ، تن رنجور و زخمی باشد . حکیم ارد بزرگ


شادی یک سرزمین ، بدون داشــ ـتن آزادی ، آفریـــده نمی شــ ـود . حکیم ارد بزرگ


آدم هــای شاد ، جوان و جوانتـــ ـر می گردنــــ ــد . حکیم ارد بزرگ